+36 70 369 44 78

Blog

281 milliárd forintra perli az Apple-t egy tinédzser

281 milliárd forintra perli az Apple-t egy tinédzser

Még tavaly novemberben tartóztattak le New York városában egy 18 éves diákot azzal a váddal, hogy lopott egy bostoni Apple Store-ból. A tanuló azonban állítja, hogy a kérdéses időpontban nemhogy az üzletben, de még Bostonban sem tartózkodott, ugyanis épp a végzősök bálján ünnepelt Manhattanben, sőt szerint a körözésére kiadott fotón sem ő szerepel.

A srác most 1 milliárd dollárra perli a cupertinoi óriásvállalatot, amiért kellemetlen atrocitások érték, szerinte ugyanis az Apple arcfelismerő rendszere tévesen azonosította őt a valódi tettes helyett, aki egyébként már több almás boltot is kirámolt. Mint kiderült a diák korábban elhagyott egy fénylép nélküli igazolványt, amit a tettes megtalálhatott és használhatott az Apple boltjaiban, így a cég azon rendszere amit a gyanús vásárlók kiszűrésére hoztak létre, tévesen köthette az ártatlan fiatalember nevét és adatait a valódi elkövető arcához.
Az szinte biztos, hogy ekkora összeget az Apple nem fog fizetni kártérítésként, de mivel számukra is kellemetlen a történet, így valamilyen mértékű kompenzációt biztosan felajánlanak majd.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.