+36 70 369 44 78

Blog

7 iOS trükk, amit talán még a pro felhasználók sem ismernek

7 iOS trükk, amit talán még a pro felhasználók sem ismernek

Könnyen elképzelhető, hogy mindent tudunk, amit tudni kell egy iOS platformot futtató készülékről. A szoftver intuitív és egyszerűen használható, és rengeteg erőforrás van online, különféle tippek és trükkök kiemelésével. De valahogy mindig van valami hasznos és rejtett funkció, ami valószínűleg kimaradt.
Legyen szó akár egy iPhone vagy iPad készülék gururól, akár iOS szakértőről, az alábbi listán lehet, hogy Ők is találnak valami újdonságot.

 

1.  Állíts be speciális naptári időpontokat

Az iOS naptár egy praktikus módja az események, találkozók nyomon követésének, valamint időalapú emlékeztetők és megjegyzések hozzáadásának. De valamilyen oknál fogva a naptár látszólag csak órákkal és öt perces lépésekkel dolgozik. Ha szeretnénk eltérő perc alapú beállítást megadni, nincs más dolgunk, mint duplán koppintani a naptárbejegyzés létrehozásának idejére és voilà, máris bármilyen perc egységet beállíthatunk.

 

2. Zene leállításának időzítése

Számos audio eszközben van beépített „alvó időzítő”, amely automatikusan kikapcsolja a lejátszást egy bizonyos idő elteltével. Az iPhone vagy iPad készülékünk is képes erre, csak a funkció az Óra alkalmazásban van elrejtve. Ha szeretünk zenére vagy akár a telefonunkon nézett filmre elaludni, de azt akarjuk, hogy az előbb-utóbb kikapcsoljon akkor csak nyissuk meg az Óra alkalmazást, és lépjünk az Időzítő opcióra . Ezután állítsuk be a kívánt időt, koppintsunk az Időzítő vége elemre  és lapozzunk egészen a kijelző aljára. Itt látnunk kell a Lejátszás leállítása  lehetőséget. Ha ezt kiválasztjuk, akkor az időzítő befejezése után letiltja az összes audio lejátszást. Ez vonatkozik a zenékre, a filmekre vagy a podcastokra is.

 

3.  Backspace a számológépen

Van egy bosszantó dolog az iOS számológépével kapcsolatban; ha számolás közben elütjük valamelyik tételt, akkor clear elemre nyomva törölnünk kell az egészet és kezdhetjük elölről, igaz? Nos nem egészen, ugyanis ha elütjük valamelyik számjegyet, nincs más dolgunk, mint balra vagy jobbra húzni egyet a számjegyek között és ez máris törli az utolsó bepötyögött számjegyet. Plusz infó, hátha valakinek újdonság, hogy a kijelzőt elforgatva rengeteg új számológépes funkció jelenlik meg az app-ban.

 

4.  Ne zavarjanak funkció, amíg a helyet el nem hagyjuk

Ez egy nagyon hasznos funkció, de előfordul, hogy az ember elfelejti visszaállítani, így később bosszankodva veszi észre, hogy lemaradt néhány fontos értesítésről. Számukra jöhet jól ez a trükk, ha csak egy tárgyalás, mozi vagy színházi tartózkodás idejére élnének a lehetőséggel. Amennyiben a készülékünk használja az aktuális helyzetünket, beállíthatjuk, hogy a funkció kikapcsoljon, amint elhagyjuk az aktuális helyszínt. Ehhez nincs más dolgunk, mint megnyitni az iOS vezérlőközpontot, megérinteni és lenyomva tartani a Ne zavarjanak funkciót, ami előhoz egy új menüt, ahol kiválaszthatjuk az amíg elhagyom ezt a helyet opciót.

 

5. Asztali webhelyek kérése

Előfordulhat, hogy valamilyen oldalnál nem a mobilra optimalizált verziót szeretnénk használni, hanem esetleg a számítógépünkön már megszokott oldalt kívánjuk betölteni. Ehhez gyakran a lap aljára kell lapoznunk, vagy külön menüben hívhatjuk elő, ha egyáltalán ez lehetséges. Létezik azonban egy egyszerűbb megoldás a Safari böngésző esetében. Nincs más dolgunk, mint a jobb fölső sarokban hosszan megérinteni a frissítés ikont és már fel is ugrik az asztali webhely kérése opció.

 

6. Egyszerűbb kurzormozgatás

Ez a tipp a múlt évben már a figyelem középpontjába került, de szerintünk még mindig elfér egy ilyen listán, mert hatalmas lifehack. Ha szövegírás közben lenyomva tartjuk a szóköz billentyűt, az az egész klaviatúrát touchpad-é alakítja, így ujjunk mozgatásával könnyedén navigálhatunk a szavak és betűk között.
Ez a funkció nem a 3D touch-hoz kötött, minden iOS 12-t futtató készüléken működni fog, azonban ha nyomásérzékelős kijelzővel bíró eszközünk van, akkor plusz behatás kifejtésével a szöveg kijelölését is megkönnyíti ez a trükk.

 

7. Mappák kényelmes kezelése

Az iOS mappák egy nagyszerű megoldás arra, hogy kevésbé zsúfoljuk össze a kijelzőnket a különböző alkalmazásokkal. Értesítések kezelésének szempontjából viszont kicsit kaotikussá tehetik az életünket például a social media platformok esetében. Szerencsére az egy mappában található alkalmazások értesítéseinek száma külön-külön is megtekinthető, ha bármelyik mappát erősen megnyomjuk egy 3D Touch-képes iPhone esetében. Ezután már egyszerűbben tudunk navigálni a megtekinteni kívánt alkalmazások között a mappákon belül.

 

forrás

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.