+36 70 369 44 78

Blog

A magyar kormány is kért adatokat a hazai Apple felhasználókról

A magyar kormány is kért adatokat a hazai Apple felhasználókról

2018 első félévéhez képest megnőtt azoknak az adatigényléseknek a száma, melyeket a magyar állam nyújtott be az Apple-höz bizonyos felhasználókkal kapcsolatban, világviszonylatban azonban kevesebb ilyen kérés érkezett a cupertinoi gyáróriáshoz- számolt be a hvg.hu

Tim Cook cége félévente adja ki az ún. átláthatósági jelentést, amelyből többek között az is kiderül, hogy mely országok milyen mértékben igényeltek adatokat. Az első ilyenre 2013-ban került sor, a legfrissebb dokumentum pedig 2018 második felére vonatkozik.
Ez alapján kiderült, hogy globálisan 29.183 esetben kértek adatokat Apple felhasználókról, amely esetek 78%-ában meg is kapták azokat, azaz összesen 22.691 esetben ítélték jogosnak az adatigénylést.
Az igénylést benyújtó országok sorában az első Németország, aminek kormánya 12.343 kérelmet nyújtott be, őket követi az USA, ahonnan 4680 igénylés érkezett.
A listán helyet kapott hazánk is és kiderült, hogy a hatóságok 35 esetben, összesen 85 eszköz kapcsán érdeklődtek, melyek közül 30 esetben választ is kaptak.

Magyarország tekintetében egyébként ez növekedésnek számít, ugyanis 2018 első félévében csupán mintegy 18 alkalommal kértek ki ilyen adatokat, melyek közül 14 esetben pozitív volt az elbírálás, az arány tehát nagyságrendileg ugyanaz volt.
Mindazonáltal világszinten csökkent a tendencia; a múlt év első felében összesen még 32.342 adatigénylés érkezett, melyek 80%-ában adta ki a kívánt információkat az Apple.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.