+36 70 369 44 78

Blog

A Telekomnak 12,5 millióba fog kerülni egy iPhone

A Telekomnak 12,5 millióba fog kerülni egy iPhone

Vagyis az a 2017. augusztus 17-én szétküldött reklámlevél, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most jogsértőnek minősített.
A „Mennyit fizetnél egy iPhone-ért?” szlogenű hirdetés ugyanis a hivatal szerint nem tárgyilagosan hasonlította össze az iPhone 7 készülékek saját illetve a versenytársak által kínált árait.
A Telekom csak a készülékért fizetendő havidíjat emelte ki, jobbnak feltüntetve saját magát, holott készülék mellé szükségszerűen beszerzendő tarifacsomaggal a havonta fizetendő összeg a két szolgáltató esetében közel azonos volt.
A GVH szerint a fogyasztók nem kaptak objektív képet a két szolgáltatásról, így ezzel a húzással vállalkozás megsértette a versenytörvény összehasonlító reklámokra vonatkozó szabályait, amiért 12,5 millió forint a büntetésük.

Magyar Telekom egyébként vizsgálja a GVH határozatát, és megfontolja a jogorvoslat kezdeményezését. Bár a vállalat álláspontja szerint a kampány megfelelt az összehasonlító reklámra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, a kampányban készüléket vásároló ügyfeleinek kész kompenzációt nyújtani.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.