+36 70 369 44 78

Blog

A Telekomnak 12,5 millióba fog kerülni egy iPhone

A Telekomnak 12,5 millióba fog kerülni egy iPhone

Vagyis az a 2017. augusztus 17-én szétküldött reklámlevél, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most jogsértőnek minősített.
A „Mennyit fizetnél egy iPhone-ért?” szlogenű hirdetés ugyanis a hivatal szerint nem tárgyilagosan hasonlította össze az iPhone 7 készülékek saját illetve a versenytársak által kínált árait.
A Telekom csak a készülékért fizetendő havidíjat emelte ki, jobbnak feltüntetve saját magát, holott készülék mellé szükségszerűen beszerzendő tarifacsomaggal a havonta fizetendő összeg a két szolgáltató esetében közel azonos volt.
A GVH szerint a fogyasztók nem kaptak objektív képet a két szolgáltatásról, így ezzel a húzással vállalkozás megsértette a versenytörvény összehasonlító reklámokra vonatkozó szabályait, amiért 12,5 millió forint a büntetésük.

Magyar Telekom egyébként vizsgálja a GVH határozatát, és megfontolja a jogorvoslat kezdeményezését. Bár a vállalat álláspontja szerint a kampány megfelelt az összehasonlító reklámra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, a kampányban készüléket vásároló ügyfeleinek kész kompenzációt nyújtani.

Hasonló bejegyzések

2019. 6. 14.

Kiderült milyen töltő csatlakozóval érkeznek az idei iPhone készülékek!

Az Apple a tavaly ősszel bemutatott iPad Pro esetében már átállt az USB-C portra, ami több szempontból is előnyösebb, mivel az eszköz gyorsabb töltése mellett könnyebbé teszi egyes kiegészítők használatát is. Korábban pedig már számos pletyka keringett arról, hogy a cég ezt a tendenciát követné az iPhone készülékek esetében is, sokak nagy örömére. Most úgy […]

Elolvasom
2019. 6. 12.

Mi is az az iPadOS?

Múlt héten zajlott le az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol többek között az is bejelentésre került, hogy a jövőben a cég táblagépei külön dedikált szoftvert kapnak. Jóllehet a iPad készülékek közel 10 éves fennállásuk során jó néhány hardveres változáson mentek keresztül, szoftveres szinten azonban eddig az Apple mobil eszközein jól ismert iOS-re támaszkodtak. Ősztől azonban […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.