+36 70 369 44 78

Blog

“Ajándékötlet karácsonyra”: Apple szuperszámítógép 15 millióért

“Ajándékötlet karácsonyra”: Apple szuperszámítógép 15 millióért

Nem, a képen az ott nem a világ legdrágább sajtreszelője, hanem az új Mac Pro, ami brutális teljesítménnyel és még brutálisabb árral hódít.

Nem meglepő módon a gépet professzionális felhasználóknak szánták, olyanoknak akiknek adott esetben többszörös 8k felbontású felvételekkel kell dolgozniuk. A fő piac tehát a film és tévéiparban tevékenykedők, de azon belül is a felső tízezer.
Ennek megfelelő a konfig is, ugyanis a reszelő szerű ház egy 28 magos processzort, 1,5 terra memóriát és 4 terra tárhelyet rejt. Ehhez társul még egy Apple Afterburner gyorsító kártya is.

Ez valóban elismerésre méltó teljesítmény amihez egy csekélyke 50.000 dolláros, azaz 15 millió forintos kezdőár is társul, így ez lett a cég legdrágább terméke. Ha már egy autó áráért szórják a gépet, természetesen nem is lenne az igazi, ha nem lehetne kerekekre szerelni. Természetesen ez nincs a csomagban, de mindössze 400 dodoért, azaz olyan 120.000 forintért már gurigathatod is mindenhová, mint a csattogós lepkét.

Egyébként egy korábbi Mac Pro-t 2013-ban 9.599 (2,8 millió forint) dolláros áron hozták forgalomba, míg a vállalat 2015-ben indított okosórájának legdrágább verziója, a 18 karátos arannyal készült Apple Watch Edition 17 ezer dollárba (5 millió forint) került.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.