+36 70 369 44 78

Blog

Akár Neked is fizethet milliókat az Apple

Akár Neked is fizethet milliókat az Apple

A cég még 2016-ban indította el az úgynevezett bug bounty, azaz hibavadász programját, aminek keretein belül meghívásos alapon kutathatták az arra érdemesek az iOS platform hibáit és ezzel akár 200.000 dollárt is lehetett keresni.

Azonban vélhetően az iOS 13 sok hibája miatt is az Apple talán rájött, hogy jobb lenne több embernek teret adni a hibák szűrésére és ezáltal egy stabilabb operációs rendszert illetve rendszereket piacra dobni. Így most már meghívás nélkül is részt lehet venni a vadászaton, sőt a keresést a macOS, a watchOS, az iCloud és az iPadOS hibáira is kiterjesztették és a jutalom összegét is egészen 1 millió dollárig emelték.

Jelenleg például 25 ezer és 100 ezer dollár körüli összegre számíthat az, aki ki tudja játszani a zárolt képernyőt vagy hozzá tud férni valaki iCloud-ához, illetéktelenül természetesen. Lezárt eszközről származó érzékeny adatokért pedig 100 ezer és 250 ezer dollár körül fizet a cég.
A kiírás szerint a hibavadásznak részletes leírást kell adni a meglelt problémáról, illetve annyi információt kell adnia (az Apple Product Securitynek), hogy az Apple is képes legyen reprodukálni a hibát.
A legmagasabb jutalom azoknak jár, akik olyan hibákra bukkannak amelyek több platformot is érintenek, különösen ha a hiba a legújabb Apple-eszközöket vagy -szoftvereket érinti. Sőt, ha valaki béta verzióban talál problémát, az 50 százalakos bónuszt is kap.
A cég számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, így ha valaki a vérdíjat felajánlja valamilyen szervezetnek – ezek közül lehet választani- akkor az Apple ugyanannyit tesz hozzá és a jótékonykodó nevét pedig nyilvánosságra hozzák.

Reméljük, hogy mindezen ösztönző politika hozzájárul majd egy jobban tesztelt és ezáltal stabilabb iOS 14 szoftverhez, és a többihez,  melyek idén érkeznek majd.

 

forrás: hvg.hu

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.