+36 70 369 44 78

Blog

Apple Event: M1 chip, MacBook Air és Pro, Mac mini

Apple Event: M1 chip, MacBook Air és Pro, Mac mini

Az idei év utolsó újdonságai is debütáltak a tegnap este folyamán, a rivaldafényt pedig ezúttal a MacBook kapta. Ahogy a korábbi bejelentések alapján sejteni lehetett a Silicon mutatkozott be a nagyközönség előtt. De még mit is mutatott be az Apple?: M1 chip, MacBook Air és Pro, Mac mini.

M1 chip

A legelső Arm – architektúrára alapuló Mac erejét az M1 chip fogja szolgáltatni. Az Apple szerint az M1 chip segítségével a legjobb üzemidőre lesz képes a Macbook. Negyedannyi energiára van szüksége így a gépnek egy átlagos laptophoz képest, tehát messze felülmúlja a jelenlegi üzemidőt. Rendelkezik az M1 16 magos Neural Engine – el, enkóder, dekóder motorokkal, valamint titkosítási, futási időben érvényesülő biztonsági funkciókkal.

Ezentúl vághatunk vele akár 4K – ban videót, futtathatunk 3D – s programokat. Rengeteg program a mostanihoz képest akár 6-7x gyorsabban fog futni, mint például a macOS Big Sur, Logic vagy a Final Cut Pro. A videó, kép szerkés mágusainak sajnos várniuk kell 2021- ig, hogy a Lightroom és a Photoshop optimalizálva legyen az új rendszerre.

MacBook Air

Az első laptop, amely az M1 chipel érkezik. A MacBook Air esetében csak a ház alatt történtek változások, designban a jól megszokott beváltat kapjuk. Az Apple számításai alapján viszont gyorsabb lesz, mint a Windows – os laptopok 98% – a. Nem csak gyorsabb, de hosszabban élvezhető is. Az üzemidő növekedett 18 órára, ezalatt az idő alatt pedig egyszer sem fogjuk hallani a ventilátort, hiszen az Apple kivette a házból.

Az Apple oldaláról 429.990 Ft – ért lehet beszerezni.

Mac mini

Az idei széria a második Apple gép, ráadásul most az M1 chipel debütál. A 2018 – as változathoz képest gyorsabb működés várható, valamint 60% – al energiatakarékosabb használat. Kérheted 16 GB ram – al és akár 2 TB tárhelyel is.

309.990 Ft – ról indul az ára Magyarországon az Apple – nél.

MacBook Pro

A 13 hüvelyk – es MacBook Pro a legerősebb laptop, amelyet az Apple valaha piacra dobott. Az utolsó gép egyelőre, amely rendelkezik M1 chipel. A gyártó ígéretei szerint ez a Mac nyolcszor gyorsabb lesz, mint korábbi változata, amelyben intel processzor található. Négy darab thunderbolt port, touch bar és hűtőrendszer is lapul a gépben. Akár 17 óra internetezést ígér az Apple, valamint 20 óra videónézést 1 töltéssel. 549.990 Ft – ért vásárolható meg hazánkban.

Melyik a kedvenc újdonságod az idei Apple Eventekből?

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.