+36 70 369 44 78

Blog

Az Apple leleplezései: iPad Air 4, iPad 8 és Watch Series 6

Az Apple leleplezései: iPad Air 4, iPad 8 és Watch Series 6

A múlthét folyamán derült fény a 2020 – as Apple Event dátumára, mely nem más, mint 2020. 09. 15 – e itthoni időszámítás szerint 19 óra. Azóta elindultak világszerte a találgatások, hogy vajon milyen újdonságokat mutat be az Apple. Arra már korábban fény derült, hogy az iPhone 12 megjelenésének csúszásáról szóló pletykák igazak és egy későbbi dátumon debütál a nagyközönség előt. Így a fő kérdés tegnap estig az volt, hogy mi lesz a témája a bemutatónak. Nos, az Apple Az Apple leleplezései: iPad Air 4, iPad 8 és Watch Series 6, valamint egy havi előfizetéses konstrukció az Apple One.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy hasonlóan online formában kerül megrendezésre a Keynote, akárcsak a WWCD.

Az Apple leleplezései: iPad Air 4, iPad 8 és Watch Series 6

  • Apple Watch S6

Korábban már rengeteg pletykát hallhattunk az új Apple Watch készülékekről, most fény derül rá, hogy melyik vált valóssággá és melyik volt csak mítosz. A Series 6 újdonsága, hogy véroxigénszint – mérésre képes, valamint, hogy 20% – jobban teljesít a testvéreihez képest, illetve ezeken felül még a magasságmérő is belekerült az órába. A sport változat palettája bővül két új színnel a pirossal és a kékkel. Az új óra lényegében az előző széria ráncfelvarrása lett az új hardverre.

Mennyibe is kerül majd az új órára váltás? Az Apple Watch Series 6 sport változat induló ára 40mm esetén 159.990Ft, 44mm esetén pedig 169.990Ft. Amennyiben LTE-s változatot szeretnénk, akkor 40mm esetén már 199.990Ft-ot  kell kiadni hazánkban, míg 44mm esetén ez 10.000Ft-tal drágább, tehát 209 990Ft-ba kerül.
Az Apple Watch Series 6 rozsdamentes acél induló ára 269.990Ft 40mm-es tokozással, ez ugye már LTE-képes, 44mm-es változatban pedig 289.990Ft.

  • Apple Watch SE

Óra fronton történt még egy bejelentés az S6 – on kívül, mégpedig egy új típusú óra az Apple Watch SE. Ez lényegében hasonló konstrukció, mint az iPhone – ok esetében az SE készülékek, kistestvér, mely olcsóbban értékesíthető a piacon. Külsőre egyezik az Apple Watch Series 6 – al, belsőre pedig a Series 5 hasonmása néhány extra funkciót leszámítva, mint például az EKG – t, véroxigénszint – mérést vagy a mindig bekapcsolt kijelző funkciót.

Ár tekintetében egy jóval olcsóbb készülékről van szó, a 40mm – es változat 109.990 Ft induló árral nyit, még LTE – vel 129.990 Ft. A 44mm – es csak kicsivel drágább 119.990Ft, még LTE – vel 139.990 Ft.

  • Az Apple Az Apple leleplezései: iPad Air 4

Az iPad Air 4 lehetne az iPad Air ikertesója első pillantásra, viszont közelebbi vizsgálat után már látható, hogy rengeteg mindent fejlesztettek. A legnagyobb újítás, egyben a legizgalmasabb, hogy egy új megoldást eszközöltek a Touch ID megtartására. Az előző modellben a főgombban került elhelyezésre a Touch ID, még az idei modellben a lezáró gomb kapta meg ezt a megtisztelő szerepet, ezáltal létrejöhetett egy olyan design, aminél egyszerre tudták megtartani az ujjlenyomat – olvasót és a főgomb nélküli letisztult kinézetet.

Ezen felül a kijelzője nem pontosan 11 colosra sikeredett, hanem csak 10,9 colosra, ez pedig egy új felbontás születéséhez vezetett a 2360 x 1640 képpontoshoz. Kamera tekintetében nagy fejlődés látható a harmadik generációs iPad – hez képest, idén már az új generációba az iPad Pro 12 megapixeles szenzora került hátlapi kameraként a készülékbe. A végére maradt pedig, hogy a tegnap bemutatt iPad Air 4 az első, amely választható rozéarany, zöld vagy kék színben a megszokott színpaletta mellett.

  • iPad 8

Az Apple nem igazán változtatott az iPad konstrukcióján idén a korábbi modellekhez képest, egyetlen fejlesztést vittek véghez lecserélték a korábbi chipet az iPhone XS – ben található A12 – re. Ezen kívül egyéb újítás, mint például nagyobb kijelző, jobb processzor vagy innovatív kinézetről nem esett szó.

  • Az Apple Az Apple leleplezései: Apple One

Még egy újdonságot tartogatott 2020. Az Apple bejelentette az első csomag előfizetését a saját szolgáltatásaihoz. Ezáltal összevonhatók a szolgáltatások előfizetései egyetlen csomagba, tehát egy havidíj ellenében kapható hozzáférés az Apple Music – hoz, Az Apple TV+ – hoz, Apple Arcade – hoz és még nagyobb iCloud tárhely is jár ajándékba.

Magyarországon két csomag érhető el, az egyéni és a családi csomag. Az egyéni csomag egy havi 3350 Ft – os díjszabás ellenében érhető el, ez tartalmaz minden fent felsorolt applikációhoz hozzáférést és 50 GB – nyi plusz tárhelyet. A családi csomag valamivel drágább, viszont 5 családtag hozzáférését biztosítja és 200 GB ICloud tárhelyet mindösszesen 4450 Ft – ért.

Melyik volt a kedvenced az Apple leleplezései közül: iPad Air 4, iPad 8 és Watch Series 6? Ha nem szerettél bele egyik újdonságba sem, még nem kell a 2020 – as évre eltemetni az Apple bejelentéseit, valamint legfrisebb készülékeit hiszen idén még két esemény várható, az egyik a következő hónapban rögtön a másik pedig novemberben. Az októberi esemény fő attrakciója az iPhone 12, még a novemberié egy vadonatúj MacBook.

Forrás: Apple, Szifon.com

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.