+36 70 369 44 78

Blog

Az Apple leperelte volna a Steve Jobs gatyáját is

Az Apple leperelte volna a Steve Jobs gatyáját is

A történet még 2012-re nyúlik vissza, amikor egy olasz testvérpár észrevette, hogy az Apple elfelejtette levédetni Jobs nevét. Vincenzo és Giacomo Barbatonak több sem kellett és elhatározták, hogy ezzel a már jól bejáratott névvel fogják árulni ruházati kollekcióikat.

Ez természetesen egy végtelenül pimasz húzás volt, de el kell ismerni, hogy annál élelmesebb. A vásárlók többsége nyilván valóan felkapja a fejét a név hallatán és minimum közelebbről is meg akarja szemlélni a terméket. Sőt, senkit sem lehetne hibáztatni, ha Apple fanatikusként, meglátva egy ilyen terméket az a gondolata támadna, hogy a tech-óriás által hivatalosan is licenszelt termékről van szó. Az olasz tesók odáig mentek, hogy még a logójukban látható stilizált ‘J’ betűből is “kiharaptak egy darabot”, valamint az “alma szárát” sem hagyták ki a dologból .

Az Apple természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, de a pert nem sikerült megnyerni. Egyrészt Olaszországban a ruhatervező általi védjegyeztetéséig semmiféle jogi védelem alatt sem állt a Steve Jobs név, másrészt pedig a bíró szerint a ruhagyártó ‘J’ betűs logójában lévő harapás és almalevél nem sértik az Apple hivatalos logójára bejegyzett védjegyet.  Arról nincsenek hírek, hogy hogy megy azóta a testvérek boltja. A honlapjukon csupán a hírlevélre lehet feliratkozni, a Facebook oldaluk tanúsága szerint az Apple által rájuk irányult figyelmet is próbálják pozitív kampányként felhasználni. Korábban arról szólt a fáma, hogy igyekeznek majd bővíteni az általuk kínált termékek palettáját és akár az elektronikai piacra is betörni a név alatt, de arra azért nem kell számítanunk, hogy Steve Jobs nadrágokat rendelhessünk az App Store-ból.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.