+36 70 369 44 78

Blog

Volt térerő, nincs térerő: A felelős baseband IC.

Volt térerő, nincs térerő: A felelős baseband IC.

Napjainkban kiemelten fontossá vált, hogy rendelkezzen okos telefonunk térerővel, valamint ezáltal mobilhálózattal. Több ügyfelünk is fordult már szervizünkhöz azzal a problémával, hogy korábban még volt térerő, de most már nincs. Te tudod mi okozza ezt a problémát? A felelős a baseband IC.

baseband chip

Az iPhone készülékek rendelkeznek alapsávval, és az iPhone alapsáv lényegében az a mobil modem firmware, amely az iPhone készülékén található. Az iPhone készülékek lelke a baseband chip, amely biztosítja a mobilhálózattal kapcsolatos kommunikációját az eszköznek. Szintén ez a chip felelős a WIFI és Bluetooth vezérléséért. Ezentúl még egy fontos feladata van, az egyedi azonosító tárolása, azaz az IMEI számé.

Amennyiben meghibásodik, könnyen felismerhető, hiszen az IMEI szám is úgymond eltűnik a készülékből. Ezentúl nem fog tudni a hálózathoz csatlakozni és a WIFI, Bluetooth eléréssel is problémák lesznek.

Hogyan előzheted meg, hogy meghibásodjon a baseband chip? Érdemes figyelni arra, hogy a készülék ház épségben maradjon, tehát ne hajoljon el, valamint ne törjön össze készülék házunk. Hiszen, amennyiben elhajlik a készülék ház az alaplap vezetősávjai megszakadhatnak, ennek következtében pedig a chip tápellátó áramköre megsérülhet. Ez pedig azt okozhatja, hogy a baseband chip nem tudja kiolvasni a modemhez tartozó firemwaret.

A baseband meghibásodása egy alaplapi probléma, melyet kellő szakértelemmel és eszközökkel rutinfeladat eltávolítani. A javítás során az alkatrész eltávolításra kerül, majd egy speciális olvasóba téve a rajta levő tartalom mentésre, majd ezután újraírásra kerül. Úgynevezett újragolyózás során az óncseppek visszakerülnek az adott alkatrészre és a készülék már újra használható is.

Szervizünkben az alaplapi javítások mindennapos rutinfeladatok, melyeket kellő odafigyeléssel, rutinnal és szakértelemmel végeznek alaplap javító kollégáink. Amennyiben baseband probléma áll fent, keresse bizalommal szervizünket.

Elérhetőségeink
Árainak

Forrás: OSXDAILY

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.