+36 70 369 44 78

Blog

Beázott iPhone készülékem… Mit tegyek?

Beázott iPhone készülékem… Mit tegyek?

Az elektronikai eszközök egyik leggyakoribb meghibásodásának oka a beázás. Vízállóság tekintetében az iPhone készülékek nem a bajnok úszók közé sorolhatók. Amég az Apple egyes termékei, mint például a Watch tökéletes akár vízi sportokhoz is, addig szeretett okos telefonunkat jobb távol tartani a víztől.

De mit tehetünk, ha már egyszer megtörtént a baj és beázott iPhone készülékem? Az internet segítségével számtalan házi praktikára lehet lelni, viszont ezeknek nagy része nem segít megoldani a problémát, sőt akár ront is a jelenlegi helyzeten.

A legnépszerűbb házi praktika, a beázott telefon rizsbe tétele. A rizs valóban finom köret sajtok, húsok mellé, viszont az Apple készülékek javításához nem ajánlott. Néhány esetben a rizspor a keményítő tartalma miatt további károkat okozhat vagy beleragadhatnak a rizsszemek a csatlakozókba.

Mit tehetek, hogy ne kelljen eltemetnem iPhone készülékemet?

Minél gyorsabban ki kell kapcsolni a készüléket

  • A legfontosabb, hogy a készülék áramtalanítva legyen, hogy ne lépjen fel zárlat, valamint elkerüljük a további alkatrészek meghibásodását. iPhone esetében nem lehet egy mozdulattal eltávolítani az akkumulátort, ezáltal nem tudjuk megszüntetni az áramellátást. Ezért a legtöbb, amit tehetünk, hogy kikapcsoljuk.

Szakszerviz felkeresése

  • Ahhoz, hogy a beázás miatt ne kelljen lemondani okos eszközünkről érdemes, minél hamarabb szakszerű segítséghez fordulni. A szervizben a megfelelő eszközök segítségével kiszárítják és tisztítják a belsejét is, minden alkatrészt alaposan átvizsgálnak, hogy felmérjék történt – e meghibásodás.

A legjobb, ha minél előbb szervizbe sietünk a beázott iPhone – al, ugyanis minél többet várunk a folyadék bekerülése után, annál inkább csökken a sikeres javításra való esélye. Akkor is mindenképpen hozd be hozzánk, ha működőképes maradt a készülék, mert előfordulhat, hogy pár hét után jelentkezik az első hibajelenség, viszont akkor már valószínűleg súlyos mértékű károsodással nézünk szembe. Amég nem történik meg a tisztítás semmiképpen ne használd!

Árainkat ITT találod!

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.