+36 70 369 44 78

Blog

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Csak a csórók használnak iPhone-t Kínában

Az Apple telefonjairól – és általában a termékeikről – a legtöbbeknek a luxus, a minőség, az innováció, a tehetősség és az utóbbi időben a magas ár jut eszébe. Így van ez a világ legtöbb országában, azonban Kínában nem, ahol egy egy friss kutatás az okostelefon használatot vizsgálta, az iskolázottság és a jövedelem szempontjából.

A MobData friss adataiból az derül ki, az ázsiai ország iPhone-tulajdonosai többségében 18 és 34 év közötti hajadonok, akiknek a  középiskola a legmagasabb végzettségük, és a havi jövedelmük nem éri el a 3000 jüan-t, ami körülbelül 122 000 Ft. A szociológiai tanulmányok őket tekintik úgynevezett “láthatatlan szegényeknek”, vagyis olyanoknak, akiknek az anyagi helyzete rosszabb, mint amilyennek mutatják.

A felsőfokú végzettséggel rendelkező, 25 és 34 év közötti nős férfiak többségében Huawei-t használnak, fizetésük 5000 és 20 000 jüan között alakul (200 és 800 ezer Ft) valamint saját autójuk és lakásuk is van, míg az ugyanebben a sávban található iPhone tulajdonosokról ez nem mondható el.
Az Oppo és a Vivo készülékei is kedveltek: akik ilyet vesznek 3000 jüan és 10 ezer jüan (122 ezer forint és 407 ezer forint) között keresnek.

A Huawei, az Oppo, a Vivo és a Xiaomi együttesen lefedik a kínai piac 80 százalékát, az Apple részesedése itt 9 százalék – derül ki a Counterpoint októberi adataiból -mutat rá a hvg.

Kérdés persze, hogy nem pont az iPhone-ok indokolatlanul magas árai miatt nem marad-e annak másra, aki ilyet használ? 🙂

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.