+36 70 369 44 78

Blog

Durva mennyi mindent tud Rólad az Apple

Durva mennyi mindent tud Rólad az Apple

A nemrégiben bemutatott három új iPhone készülék után az Apple kiadta telefonos operációs rendszerének legújabb változatát az iOS 12-t is.
Ennek köszönhetően a régebbi készülékek is gyorsabbak lettek, valamint megjelent egy-két új funkció is. Az egyik ilyen egy új gyári app, a ‘Mérés’, melynek segítségével a kamerán keresztül viszonylag kis hibaszázalékkal tudunk lemérni különböző tárgyakat illetve távolságokat.

Az operációs rendszer egy másik, kevésbé sokat emlegetett új funkcióval is bővült: monitorozza, hogy milyen alkalmazások futnak a telefonon és hogy a felhasználó mit csinál a készülékével, amit egy látványos grafikonon foglal össze. 

Ez a ‘Screen Time’, ami olyan adatokat is rögzít, mint például, hogy hányszor vesszük kézbe egy nap a telefonunkat vagy milyen értesítések érkeznek rá. A funkciót nem csak arra találták ki, hogy szembesítse a telefonok tulajdonosait azzal, hogy mivel töltik az idejüket, de arra is használhatják, hogy jobban kontrollálják a telefonhasználatukat. Van tehát egyfajta pozitív csengése is ennek az újításnak, de azért ne felejtsük el, hogy az Apple célja elsősorban az, hogy minél többet használjuk a készülékeiket.

Voltak akiket meg is ijesztett ez az új funkció és ki is kapcsolták, amit bárki könnyedén megtehet a ‘Beállítások’ –> ‘Képernyőidő’ fül alatt.
Akadnak azonban olyanok is, akik megköszönték a cégnek ezt a funkciót és az adatokat látva visszavettek példának okáért a közösségi médiára szánt időből.
A fő célcsoport természetesen a gyermekek lehetnek ennél az opciónál; a szülők limiteket állíthatnak be egyes alkalmazások használatához, a funkció rá is kérdez a bekapcsolásnál, hogy Ön vagy gyermeke fogja-e használni az adott iPhone készüléket.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.