+36 70 369 44 78

Blog

Eddig szinte fillérekből megúszta az Apple az iPhone belassítós-botrányt

Eddig szinte fillérekből megúszta az Apple az iPhone belassítós-botrányt

Valószínűleg szinte mindenki emlékszik még a 2017 végén kipattanó balhéra, amikor kiderült, hogy az Apple szoftveresen visszafogja azon telefonok teljesítményét, amiknek elöregedett, hideg, vagy lemerülés közeli állapotba került az akkumulátora, ezzel elkerülve, hogy a készülékek teljesen váratlanul kikapcsoljanak.
Azóta be is került az iOS rendszerébe egy ‘csúcsteljesítmény leadása’ funkció, amivel a felhasználó maga döntheti el, hogy vállalja-e a rizikót, de amikor annak idején felröppent a hír, sokan perelték be a céget, köztük francia aktivisták egy csoportja is.

Ez az ügy mostanában zárult le és a a francia versenyhivatal (DGCCRF) döntésének értelmében az cég büntetése 25 millió euro, ami így első látásra nagy összeg, de ha figyelembe vesszük, hogy az Apple a 2020-as pénzügyi év első negyedévét 91,8 milliárd dollárral zárta, akkor gondolható, hogy a büntetést kb. zsebből kifizetik.
A büntetés indoklásában egyébként nem maga a lassítás az elmarasztaló tényező, hanem az, hogy erről nem tájékoztatták a felhasználókat.
Így halmazati büntetésül arra is utasították a vállalatot, hogy a hivatalos francia oldalukon egy hónapon át legyen olvasható erről szóló közlemény.

 

forrás: 24.hu

Hasonló bejegyzések

2020. 9. 22.

Miért érdemes beázáskor ultrahangos tisztításra vinni iPhone készüléked?

Ázott már be iPhone készüléked, esetleg jelenleg is ezzel a problémával nézel szembe? Ha mindig is érdekelt miért érdemes beázáskor ultrahangos tisztításra vinni iPhone készüléked, vagy csak kíváncsi vagy, hogy mi történik bajba jutott telefonoddal miután gondjainkra bízod olvass tovább. Előző cikkünkben lerántottuk a leplet az iPhone készülékek vízállóságáról. IP67 és IP68 – as szabvánnyal rendelkeznek, […]

Elolvasom
2020. 9. 16.

Az Apple leleplezései: iPad Air 4, iPad 8 és Watch Series 6

A múlthét folyamán derült fény a 2020 – as Apple Event dátumára, mely nem más, mint 2020. 09. 15 – e itthoni időszámítás szerint 19 óra. Azóta elindultak világszerte a találgatások, hogy vajon milyen újdonságokat mutat be az Apple. Arra már korábban fény derült, hogy az iPhone 12 megjelenésének csúszásáról szóló pletykák igazak és egy […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.