+36 70 369 44 78

Blog

Eddig szinte fillérekből megúszta az Apple az iPhone belassítós-botrányt

Eddig szinte fillérekből megúszta az Apple az iPhone belassítós-botrányt

Valószínűleg szinte mindenki emlékszik még a 2017 végén kipattanó balhéra, amikor kiderült, hogy az Apple szoftveresen visszafogja azon telefonok teljesítményét, amiknek elöregedett, hideg, vagy lemerülés közeli állapotba került az akkumulátora, ezzel elkerülve, hogy a készülékek teljesen váratlanul kikapcsoljanak.
Azóta be is került az iOS rendszerébe egy ‘csúcsteljesítmény leadása’ funkció, amivel a felhasználó maga döntheti el, hogy vállalja-e a rizikót, de amikor annak idején felröppent a hír, sokan perelték be a céget, köztük francia aktivisták egy csoportja is.

Ez az ügy mostanában zárult le és a a francia versenyhivatal (DGCCRF) döntésének értelmében az cég büntetése 25 millió euro, ami így első látásra nagy összeg, de ha figyelembe vesszük, hogy az Apple a 2020-as pénzügyi év első negyedévét 91,8 milliárd dollárral zárta, akkor gondolható, hogy a büntetést kb. zsebből kifizetik.
A büntetés indoklásában egyébként nem maga a lassítás az elmarasztaló tényező, hanem az, hogy erről nem tájékoztatták a felhasználókat.
Így halmazati büntetésül arra is utasították a vállalatot, hogy a hivatalos francia oldalukon egy hónapon át legyen olvasható erről szóló közlemény.

 

forrás: 24.hu

Hasonló bejegyzések

2020. 2. 27.

Megvan a tavalyi év legkelendőbb telefonja

Az Omdia nevű piackutató cég készítette el a világ legtöbbet eladott telefonjainak listáját a 2019-es évre nézve – számolt be a 9to5Mac.  Ennek a top 10-es listának az első helyét pedig egy olyan iPhone foglalja el ami nem is tavaly, hanem még 2018-ban jelent meg. Az Omdia szerint az iPhone XR minden létező mobilt lekörözött 2019-ben, ami […]

Elolvasom
2020. 2. 27.

Tudod miért nem használt Thanos iPhone-t?!

Akár egy vicc is kezdődhetne így, de természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a hatalom összes kövét birtokló főgonosznak nem is lett volna szüksége eféle földi hitványságokra és nem is arról van szó, hogy nem tudta volna megfizetni, a válasz ennél sokkal prózaibb. Rian Johnson rendező, aki legutóbb éppen a Tőrbe ejtve című krimit dirigálta, ugyanis elég […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.