+36 70 369 44 78

Blog

Eddig szinte fillérekből megúszta az Apple az iPhone belassítós-botrányt

Eddig szinte fillérekből megúszta az Apple az iPhone belassítós-botrányt

Valószínűleg szinte mindenki emlékszik még a 2017 végén kipattanó balhéra, amikor kiderült, hogy az Apple szoftveresen visszafogja azon telefonok teljesítményét, amiknek elöregedett, hideg, vagy lemerülés közeli állapotba került az akkumulátora, ezzel elkerülve, hogy a készülékek teljesen váratlanul kikapcsoljanak.
Azóta be is került az iOS rendszerébe egy ‘csúcsteljesítmény leadása’ funkció, amivel a felhasználó maga döntheti el, hogy vállalja-e a rizikót, de amikor annak idején felröppent a hír, sokan perelték be a céget, köztük francia aktivisták egy csoportja is.

Ez az ügy mostanában zárult le és a a francia versenyhivatal (DGCCRF) döntésének értelmében az cég büntetése 25 millió euro, ami így első látásra nagy összeg, de ha figyelembe vesszük, hogy az Apple a 2020-as pénzügyi év első negyedévét 91,8 milliárd dollárral zárta, akkor gondolható, hogy a büntetést kb. zsebből kifizetik.
A büntetés indoklásában egyébként nem maga a lassítás az elmarasztaló tényező, hanem az, hogy erről nem tájékoztatták a felhasználókat.
Így halmazati büntetésül arra is utasították a vállalatot, hogy a hivatalos francia oldalukon egy hónapon át legyen olvasható erről szóló közlemény.

 

forrás: 24.hu

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.