+36 70 369 44 78

Blog

Életet menthet az Apple Watch

Életet menthet az Apple Watch

Nemrégiben az Apple okosórája egy 76 éves hongkongi férfi életét mentette meg. Az úriember éppen egy misén ült és mint elmondta, teljesen jól érezte magát, de a Watch magas pulzusszámot jelzett. Mivel korábban már olvasott ilyen esetekről, ezért sejtette, hogy komoly dologról lehet szó, így azonnal orvoshoz sietett, ahol néhány vizsgálat után kiderült, hogy koszorúér elzáródás miatt komoly esélye volt egy szívrohamra.

Az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben életmentő lehet néhány beállítás az Apple Watchunkon.
Először is nézzük meg a telefonon lévő Egészség alkalmazásban, hogy mekkora az átlagos pulzusunk. Ehhez mérten beállíthatjuk, hogy mikor szóljon az óra. Az Egészség alkalmazáson belül állítsuk át, hogy az egész évet mutassa és nézzük meg, mekkora volt a nyugalmi pulzusszámunk.
Az óra akkor értesít minket, ha percenkénti pulzusszámunk (BPM) 10 percig a megadott érték fölött marad, amikor inaktívok vagyunk. Például csak ülünk a székben, de 120 BPM fölé emelkedik a pulzus, az óra jelezni fogja, hogy a normálistól eltérő értéket észlelt. Ez az alap beállítás, ezt általában csak akkor kell átállítani, ha a nyugalmi értékünk még a fentinél is magasabb átlagosan.

Fontos megjegyezni, hogy az Apple Watch pulzusmérése csupán tájékoztató jellegű, tehát nem minősül orvosi szakvéleménynek.
Az orvosok általában óva intenek attól, hogy az ilyen eszközök adta eredményekből messze menő következtetéseket vonjuk le és öndiagnózistól vezérelve elkezdjünk az interneten kutatni a lehetséges betegségeink után, de tény az, hogy az okosórák jelezhetik, ha itt az ideje egy kivizsgálásnak!

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.