+36 70 369 44 78

Blog

Elindult itthon az Apple Pay! – minden amit tudnod kell

Elindult itthon az Apple Pay! – minden amit tudnod kell

Hazánkban egyelőre az OTP banknál érhető el a szolgáltatás és a bank annak rendje és módja szerint frissítette is a SmartBank alkalmazását.
Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Az Apple Pay beállításához egy OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és/vagy hitelkártyára van szükség, na meg persze egy kompatibilis iPhone, Apple Watch vagy iPad készülékre. Már dolgoznak a VISA és más, a Simple rendszerben digitalizált egyéb bankok kártyáinak elfogadásán is.
A készülékeden a SmartBank alkalmazáson keresztül tudod beállítani az Apple Pay-t;

A fizikai bankkártyák Apple Pay rendszerbe történő digitalizációjával megszületik a fizikai kártya digitális másolata, és a két kártya ettől kezdve párhuzamosan is használható,

azonban fontos, hogy a készüléken digitalizált változat csak vásárlásra használható, minden PayPass fizetési módra alkalmas terminálnál, illetve azokban a webshopokban is, ahol feltűnik az Apple Pay logó.


A vásárlásoknál nincs szükség pin kódra, a készülékünkkel azonosítjuk magunkat.

Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik – írja az Origo.

A vásárlások – csakúgy, mint bankkártyás fizetés esetében – semmilyen többletköltséggel nem terhelik a vevő számláját.
A szolgáltatás egyébként nagy siker itthon; az információk szerint reggel óta mintegy tízezren regisztrálták már a bankkártyájukat.

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.