+36 70 369 44 78

Blog

Ennyi volt: végleg eltűnik az Apple egykori nagy konkurenciája

Ennyi volt: végleg eltűnik az Apple egykori nagy konkurenciája

A licenc lejártával a kínai TLC Communication augusztustól már nem gyártja a Blackberry okostelefonokat, jelentette be a twitteren a Blackberry Mobile. A még használatban lévő készülékek ügyfélszolgálatát 2022 augusztusáig látja el a cég. A TLC 2016 óta felelt az anno iPhone-rivális készülékek gyártásáért.

Magát az okostelefon kategóriát tulajdonképpen a kanadai Blackberry alapozta meg az alfanumerikus billentyűzettel rendelkező telefonjaival. A saját operációs rendszerrel rendelkező készülékek célcsoportja azok az (üzlet)emberek voltak akiknek fontos volt, hogy mindig azonnal és gyorsan/kényelmesen tudjanak válaszolni az e-mailekre.
A Blackberry azonban behozhatatlan módon késte le a piac átállását az érintőképernyős eszközökre, amit az iOS-t futtató iPhone illetve az Android operációs rendszeren futó okostelefonok megjelenése vezetett be.

Tűzoltásként érkezett, hogy a márka végül feladta saját operációs rendszerét és a gyártási licenc a TLC vállalathoz került, de a már Androidot futtató készülékek csupán elenyésző részesedést szereztek a piacon.
A kanadai Blackberry vállalat azonabn nem tűnik el nyomtalanul; a hírek szerint a jövőben vállalati szoftverek fejlesztésére összpontosítja profilját.

 

forrás: mfor.hu

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.