+36 70 369 44 78

Blog

Eredeti vagy utángyártott töltőkábel?

Eredeti vagy utángyártott töltőkábel?

Biztosan mindenkinek megfordult már a fejében, hogy jobban megérné utángyártott töltőt használni vagy akár már vásárolt is ilyet. Ezzel önmagában nincs is nagy probléma, viszont most elmondjuk miért kell körültekintőnek lenni ezen a téren.

 

Előszöris utángyártott vezetékek között is van különbség. Vannak a különböző ismertebb márkáknak a kábelei, ezek kicsit drágábbak és vannak a legolcsóbb, maximum ezer forintért beszerezhető kínais töltők. De vajon tényleg akkora a különbség?

 

A Trading Standards csinált erre irányulóan egy kísérletet. Eben 400 hamisítványt vásároltak szerte a világon és ebből megállapították, hogy 397 megbukott egy egyszerű biztonsági teszten. Habár abban teljesen igazunk van, hogy ezek a töltők töltenek, tényleg kiszolgálják az alapvető igényeinket. Sajnos hosszú távon viszont több kárt okozhatnak, mint amennyit spóroltunk rajtuk, amit azért egy drágább telefonnál nem éri meg ezt a kis árkülönbséget.

Leon Livermore, a Chartered Trading Standards Institute vezérigazgatója a következőket mondta: „Csak olyan használt elektromos termékeket vásároljon, amelyeket teszteltek, és csak megbízható beszállítóktól vásároljon online elektromos termékeket.”

 

De hogyan lehet kiszúrni egy hamis töltőt?

1.Csatlakozó érintkezői

Dugja be a töltőt a konnektorba, de ne kapcsolja be, és ne csatlakoztassa eszközhöz. Ha a töltő nem illeszkedik könnyen, előfordulhat, hogy a tűk nem megfelelő méretűek. A tűk széle és a töltő széle között legalább 9,5 mm-nek kell lennie

2.Jelölések

Keresse meg a gyártó márkanevét vagy logóját, modelljét és tételszámát. Ellenőrizze a “CE” biztonsági jelölést, de ügyeljen arra, hogy manapság már ez is könnyen hamisítható.

3.Figyelmeztetések és utasítások

A felhasználói utasításoknak tartalmazniuk kell a használati feltételeket és korlátozásokat, a töltő biztonságos kezelését, az alapvető elektromos biztonsági útmutatásokat és a biztonságos ártalmatlanítás részleteit.

 

Összegzésként érdemes mérlegelni és egy kicsit megfontoltabban cselekedni még töltőkapcsán is, mivel minden nap ezt is használjuk szeretett telefonunkhoz. A készülékünk és a pénztárcánk is meg fogja köszönni a végén.

 

forrás: https://www.tradingstandards.uk/news-policy/news-room/2016/warning-over-fake-chargers-and-second-hand-electrics

https://24.hu/mobil/2016/12/06/vigyazz-az-olcso-mobiltoltokkel-szazbol-99-veszelyes/

https://www.bbc.com/news/technology-38167551

https://support.apple.com/en-us/HT204566

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.