+36 70 369 44 78

Blog

Ez történt a mai Apple rendezvényen

Ez történt a mai Apple rendezvényen

Itthoni idő szerint 18 órakor kezdődött az Apple mai eseménye, ahol az előrejelzések szerint nem számíthattunk hardveres megjelenésekre, ezekkel ellátott minket a tech-óriás a múlt héten, hiszen két frissült iPad és az AirPods 2 is megérkezett. A mai estén a cupertinoiak szolgáltatásaié volt a főszerep, ahogy ezt Tim Cook vezérigazgató le is szögezte már az elején.

A mai egy teljesen más fajta rendezvény lesz – mondta

A cég vezetője kifejtette, hogy szoftver és hardver akkor működik jól együtt, ha megfelelő szolgáltatások állnak mögöttük, amik szerinte az Apple-nél egyszerűen kezelhetőek, biztonságosak és azon dolgoznak, hogy minél inkább személyre szabhatóak legyenek. Némi önfényezés után aztán bele is csapott a lecsóba.

Apple News+

Legalább nem Apple News Max lett… Lényeg a lényeg, az Apple hírolvasó applikációja a világ legnagyobbjává vált a műfajban, így itt az idő, hogy olyan nagy magazinok is csatlakozzanak a palettához, mint a National Geographic, a Times vagy éppen a Vanity Fair. Az ilyen stílusú lapokkal bővült kínálat jelenti az Apple News plus szolgáltatást.Természetesen a magazinokat letölthetjük, mozgóképes borítóval is megcsodálhatjuk őket, a szolgáltatás pedig figyelni fogja az olvasási szokásainkat, javítva a felhasználói élményt, amit az Apple az eddigi legjobbnak ígér.

Mindezt havi 10 $ ellenében már elérhetjük, ráadásul családi megosztási lehetőséggel. Az első EU-s ország ahol megjelenik majd, az Anglia lesz, ami kicsit ironikus, lévén, hogy a szigetország épp az unióból való kilépésén dolgozik lázasan.

Apple Pay

Az Apple szerint az emberek nagyon kedvelik ezt a szolgáltatást és egyre több helyen lesz elérhető világszerte. Az ausztrál boltok 99%-ában fizethetünk már akár csak az iPhone készülékünk segítségével. A cég legújabb ötlete az Apple Card, ami egy mindenféle feliratot mellőző titánium-kártya, ami állításuk szerint biztonságosabb a jelenlegi bankkártyáknál. A cég nem fogja tárolni a tranzakciók adatait (aha, persze) és minden vásárlást Touch ID vagy Face ID segítségével kell jóváhagynunk. Ezentúl a vásárlás 2%-át fogjuk visszakapni, ha Apple Pay használatával fizetünk és 1%-át ha a kártyával.

App Store

Ezután a terítéken az Apple virtuális boltja következett. Állításuk szerint egymilliárd játékos használja az App Store áruházat, amivel a legnagyobb ilyen a világon és 300.000 játék található itt. Ebből kiindulva az Apple számos fejlesztővel dolgozott és dolgozik együtt egy havi előfizetési díjas, főként arcade játékokból álló szolgáltatás beindításán, ami nem meglepő módon az Apple Arcade névre hallgat (majd).
Ezek a játékok letölthetőek lesznek majd, így természetesen offline is játszhatunk majd velük. A szolgáltatás még idén ősszel, több, mint 150 országban indul majd útjára.

Apple Tv+

Májusban érkezik az új Apple Tv alkalmazás, ami nagyon fantáziadúsan szintén megkapta a Plus jelzőt.  A szolgáltatás reklámmentes lesz (már ami műsorok közbeni reklámokat illeti), lesznek benne offline lehetőségek és természetesen itt is játszik majd a családi megosztás. Ami a nagyobb durranás, hogy az Apple saját produkciók gyártásába fog, amikhez többek között olyan nagy sztárokat sikerült megnyerni, mint Steven Spielberg, Jennifer Aniston és Reese Witherspoon, sőt még amerika nagyasszonya, Oprah Winfrey is megjelent.
Ez mindenképpen izgalmasan hangzik, ezek szerint az Apple tényleg a Netflix konkurenciájává szeretne előlépni. A szolgáltatás ősztől indul több, mint 100 országban.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.