+36 70 369 44 78

Blog

Ez történt tegnap az Apple fejlesztői konferenciáján

Ez történt tegnap az Apple fejlesztői konferenciáján

Hétfő este itthoni idő szerint 19 órakor San José városában elstartolt a WWDC 2019, az Apple éves fejlesztői konferenciája. Elsősorban a szoftveres dolgok kerültek terítékre, de azért mellékesen Tim Cook bedobott egy új Mac Pro szuperszámítógépet és egy 6K felbontásra képes monitort.

Az új watchOS kapcsán szerencsére nem állt meg ott a story, hogy csodálatos új számlapok jönnek, hanem többek között bizonyságot nyert az a korábbi feltételezés is, hogy többé nem szükséges majd feltétlenül egy iPhone készüléket is birtokolnunk az óra mellé, az ugyanis többek között olyan beépített appokkal bővül, mint a számológép, a hangrögzítő vagy éppen a hangoskönyvek és saját App Store virtuális áruházának köszönhetően lényegesen megkönnyíti majd a viselője dolgát.

Az iOS 13 frissítéssel végre beköszönt majd a dark mode. Ezt nem is részleteznénk, sokan várták, örülünk neki, Oled kijelzős készülékeken még aksi-kímélő szerepe is lesz majd.
Vannak azonban más újdonságok is, melyek zöme a kamerával és fotóink kezelésével függ össze. Az új szoftver segítségével még részletesebben szabályozhatjuk majd a portréképek megvilágítását valamint teljesen megújul a ‘Fotók’ fül is és még részletesebb szerkesztési lehetőségeket érhetünk majd el. Ezen kívül az összes fotókhoz elérhető szerkesztési opció érvényes lesz a videók szerkeszthetőségére is.
Adatvédelem és biztonság terén mostantól a már egyébként is meglévő Apple ID  használatával is bejelentkezhetünk az alkalmazásokba és a weboldalakon. Nincs szükség külön regisztrációkra, és új jelszavak létrehozására és megjegyzésére. Hmm, örülünk Facebook?! Nem hinném…
Továbbá a cupertinoiak megpróbálják visszaszerezni a térképek fölötti hatalmat a Google-től, ezért ez az alkalmazás is teljesen megújul majd, ami nem jelenti azt, hogy jobb lesz, de meglátjuk.
Ezeken kívül kapunk egy új Siri-hangot is, ami állítólag már sokkal természetesebb hangon olvassa majd föl a hosszabb híreket is. Hiányzott, mint egy falat kenyér…

 

iPad fronton a legfontosabb újdonság talán az, hogy az Apple táblagépei ezentúl külön operációs rendszert kapnak majd, így tehát érkezik az iPadOS. Ezenkívül komolyabb multitaskot kap a tablet, fejlődik az osztott képernyő, érkeznek a bonyolultabb, többujjas gesztusok, és ami igazán fontos, hogy USB-tárhelyet is kezel végre a rendszer, szóval welcome on board!

És akkor jöjjön az atombomba, az új Mac Pro és a 6K felbontásra képes monitor. Mint látható a gép esetében elhagyták a korábbi hengeres kialakítást és visszatértek a szögletes formavilághoz, ami szerintünk pofás lett, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a bestia akár 28(!) magos Xenon procival is kérhető. A Pro Display XDR nevű monitor 32 colos kijelzővel érkezik, 1 000 000:1-es kontrasztaránnyal és ahogy már korábban írtuk, a 6K felbontás sem esik majd nehezére.
És akkor most tessék megkapaszkodni, mert ezen szett induló ára, tehát a legolcsóbb kivitel 3.500.000, azaz hárommillió-ötszázezer forintra rúg majd. ,,Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.”
Ettől függetlenül nem kérdés, hogy lesz aki lazán kicsengeti egy autó árát ezért a pakkért.

Hasonló bejegyzések

2019. 9. 13.

Üzenetet rejtett az Apple a bemutató videójába az arra érdemeseknek

A keddi, többek között új iPhone készülékeket és az Apple Watch következő generációját is felvonultató eseményről készült egy összefoglaló videó, ami két percben foglalja össze a történéseket. A 9to5Mac pedig rátalált egy elrejtett kis üzenetre a videóban, ami az igazán keményvonalas Apple-rajongóknak szól. Aki igazán szemfüles, annak feltűnhet, hogy a videóban 1:23 magasságában egy képkocka […]

Elolvasom
2019. 9. 11.

Mindent a tegnap bemutatott iPhone készülékekről

Az Apple itthoni idő szerint tegnap 19 órakor rendezte éves őszi bemutatóját, ahol többek között bemutatásra kerültek az idei iPhone modellek is. Túl nagy meglepetések nem születtek; az előzetes pletykák alapján már lehetett tudni, hogy idén is három készülékkel bővül a paletta, ami tulajdonképpen inkább kettő: egy 6.1 hüvelykes kijelzővel ellátott iPhone 11, egy 5.8 […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.