+36 70 369 44 78

Blog

Ez történt tegnap az Apple fejlesztői konferenciáján

Ez történt tegnap az Apple fejlesztői konferenciáján

Hétfő este itthoni idő szerint 19 órakor San José városában elstartolt a WWDC 2019, az Apple éves fejlesztői konferenciája. Elsősorban a szoftveres dolgok kerültek terítékre, de azért mellékesen Tim Cook bedobott egy új Mac Pro szuperszámítógépet és egy 6K felbontásra képes monitort.

Az új watchOS kapcsán szerencsére nem állt meg ott a story, hogy csodálatos új számlapok jönnek, hanem többek között bizonyságot nyert az a korábbi feltételezés is, hogy többé nem szükséges majd feltétlenül egy iPhone készüléket is birtokolnunk az óra mellé, az ugyanis többek között olyan beépített appokkal bővül, mint a számológép, a hangrögzítő vagy éppen a hangoskönyvek és saját App Store virtuális áruházának köszönhetően lényegesen megkönnyíti majd a viselője dolgát.

Az iOS 13 frissítéssel végre beköszönt majd a dark mode. Ezt nem is részleteznénk, sokan várták, örülünk neki, Oled kijelzős készülékeken még aksi-kímélő szerepe is lesz majd.
Vannak azonban más újdonságok is, melyek zöme a kamerával és fotóink kezelésével függ össze. Az új szoftver segítségével még részletesebben szabályozhatjuk majd a portréképek megvilágítását valamint teljesen megújul a ‘Fotók’ fül is és még részletesebb szerkesztési lehetőségeket érhetünk majd el. Ezen kívül az összes fotókhoz elérhető szerkesztési opció érvényes lesz a videók szerkeszthetőségére is.
Adatvédelem és biztonság terén mostantól a már egyébként is meglévő Apple ID  használatával is bejelentkezhetünk az alkalmazásokba és a weboldalakon. Nincs szükség külön regisztrációkra, és új jelszavak létrehozására és megjegyzésére. Hmm, örülünk Facebook?! Nem hinném…
Továbbá a cupertinoiak megpróbálják visszaszerezni a térképek fölötti hatalmat a Google-től, ezért ez az alkalmazás is teljesen megújul majd, ami nem jelenti azt, hogy jobb lesz, de meglátjuk.
Ezeken kívül kapunk egy új Siri-hangot is, ami állítólag már sokkal természetesebb hangon olvassa majd föl a hosszabb híreket is. Hiányzott, mint egy falat kenyér…

 

iPad fronton a legfontosabb újdonság talán az, hogy az Apple táblagépei ezentúl külön operációs rendszert kapnak majd, így tehát érkezik az iPadOS. Ezenkívül komolyabb multitaskot kap a tablet, fejlődik az osztott képernyő, érkeznek a bonyolultabb, többujjas gesztusok, és ami igazán fontos, hogy USB-tárhelyet is kezel végre a rendszer, szóval welcome on board!

És akkor jöjjön az atombomba, az új Mac Pro és a 6K felbontásra képes monitor. Mint látható a gép esetében elhagyták a korábbi hengeres kialakítást és visszatértek a szögletes formavilághoz, ami szerintünk pofás lett, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a bestia akár 28(!) magos Xenon procival is kérhető. A Pro Display XDR nevű monitor 32 colos kijelzővel érkezik, 1 000 000:1-es kontrasztaránnyal és ahogy már korábban írtuk, a 6K felbontás sem esik majd nehezére.
És akkor most tessék megkapaszkodni, mert ezen szett induló ára, tehát a legolcsóbb kivitel 3.500.000, azaz hárommillió-ötszázezer forintra rúg majd. ,,Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.”
Ettől függetlenül nem kérdés, hogy lesz aki lazán kicsengeti egy autó árát ezért a pakkért.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.