+36 70 369 44 78

Blog

Ez történt tegnap az Apple fejlesztői konferenciáján

Ez történt tegnap az Apple fejlesztői konferenciáján

Hétfő este itthoni idő szerint 19 órakor San José városában elstartolt a WWDC 2019, az Apple éves fejlesztői konferenciája. Elsősorban a szoftveres dolgok kerültek terítékre, de azért mellékesen Tim Cook bedobott egy új Mac Pro szuperszámítógépet és egy 6K felbontásra képes monitort.

Az új watchOS kapcsán szerencsére nem állt meg ott a story, hogy csodálatos új számlapok jönnek, hanem többek között bizonyságot nyert az a korábbi feltételezés is, hogy többé nem szükséges majd feltétlenül egy iPhone készüléket is birtokolnunk az óra mellé, az ugyanis többek között olyan beépített appokkal bővül, mint a számológép, a hangrögzítő vagy éppen a hangoskönyvek és saját App Store virtuális áruházának köszönhetően lényegesen megkönnyíti majd a viselője dolgát.

Az iOS 13 frissítéssel végre beköszönt majd a dark mode. Ezt nem is részleteznénk, sokan várták, örülünk neki, Oled kijelzős készülékeken még aksi-kímélő szerepe is lesz majd.
Vannak azonban más újdonságok is, melyek zöme a kamerával és fotóink kezelésével függ össze. Az új szoftver segítségével még részletesebben szabályozhatjuk majd a portréképek megvilágítását valamint teljesen megújul a ‘Fotók’ fül is és még részletesebb szerkesztési lehetőségeket érhetünk majd el. Ezen kívül az összes fotókhoz elérhető szerkesztési opció érvényes lesz a videók szerkeszthetőségére is.
Adatvédelem és biztonság terén mostantól a már egyébként is meglévő Apple ID  használatával is bejelentkezhetünk az alkalmazásokba és a weboldalakon. Nincs szükség külön regisztrációkra, és új jelszavak létrehozására és megjegyzésére. Hmm, örülünk Facebook?! Nem hinném…
Továbbá a cupertinoiak megpróbálják visszaszerezni a térképek fölötti hatalmat a Google-től, ezért ez az alkalmazás is teljesen megújul majd, ami nem jelenti azt, hogy jobb lesz, de meglátjuk.
Ezeken kívül kapunk egy új Siri-hangot is, ami állítólag már sokkal természetesebb hangon olvassa majd föl a hosszabb híreket is. Hiányzott, mint egy falat kenyér…

 

iPad fronton a legfontosabb újdonság talán az, hogy az Apple táblagépei ezentúl külön operációs rendszert kapnak majd, így tehát érkezik az iPadOS. Ezenkívül komolyabb multitaskot kap a tablet, fejlődik az osztott képernyő, érkeznek a bonyolultabb, többujjas gesztusok, és ami igazán fontos, hogy USB-tárhelyet is kezel végre a rendszer, szóval welcome on board!

És akkor jöjjön az atombomba, az új Mac Pro és a 6K felbontásra képes monitor. Mint látható a gép esetében elhagyták a korábbi hengeres kialakítást és visszatértek a szögletes formavilághoz, ami szerintünk pofás lett, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a bestia akár 28(!) magos Xenon procival is kérhető. A Pro Display XDR nevű monitor 32 colos kijelzővel érkezik, 1 000 000:1-es kontrasztaránnyal és ahogy már korábban írtuk, a 6K felbontás sem esik majd nehezére.
És akkor most tessék megkapaszkodni, mert ezen szett induló ára, tehát a legolcsóbb kivitel 3.500.000, azaz hárommillió-ötszázezer forintra rúg majd. ,,Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.”
Ettől függetlenül nem kérdés, hogy lesz aki lazán kicsengeti egy autó árát ezért a pakkért.

Hasonló bejegyzések

2019. 6. 25.

Elérhető az iOS 13 nyilvános bétája – így tudod letölteni

Az Apple elindította az iOS 13, az iPadOS, a macOS Catalina és a tvOS 13 operációs rendszereinek nyílt béta programjait, amelyek keretén belül bárki tesztelheti a szoftverek újdonságait, mielőtt azok hivatalosan is elérhetővé válnának az ősz folyamán. A fejlesztői béta verzió már egy ideje elérhető volt a – spoiler veszély – fejlesztők számára, de tegnap óta a […]

Elolvasom
2019. 6. 21.

Ezeket a MacBook modelleket hívja vissza az Apple, mert robbanásveszélyesek!

A cég a hivatalos oldalán tette közzé, hogy világszerte ingyenesen cseréli bizonyos 2015 szeptembere és 2017 februárja között gyártott MacBook Pro modellek akkumulátorait, mert azok túlmelegedhetnek és tűzveszélyesek lehetnek. Döntően a 15 hüvelykes, Retina kijelzős MacBook Pro laptopokról van szó, ám azok közül sem minden darab érintett. Hogy a Tied köztük van-e azt az alábbi […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.