+36 70 369 44 78

Blog

Ezért nem tölt újabban az iPhone-od!

Ezért nem tölt újabban az iPhone-od!

Az elmúlt napokban sokat lehetett olvasni arról, hogy nem kevés iPhone felhasználó tapasztalt brutális merülést az iOS 11.4 megjelenése óta.
A cirka 33 oldalnyi hivatalos panasz alapján főleg a 6s és SE tulajok jelezték, hogy a készülék akkor is órák alatt csutkára merül, ha hozzá sem nyúlnak, azonban a történet nem modell-specifikus; a visszajelzések szerint iPad mini 4 és iPhone X tulajok is tapasztalták a kellemetlen jelenséget.

Az Apple által tegnap este kiadott iOS 11.4.1 minden bizonnyal orvosolja ezeket a problémákat, mindazonáltal a frissítés tartalmaz egy új biztonsági funkciót, aminek következtében tapasztalható, hogy a készülékek nem töltenek a Lighting portjukon keresztül, ha az eszközt kevesebb, mint egy órája oldották fel utoljára. Pánikra azonban semmi ok, a funkciót ki lehet kapcsolni!

Az egész ezzel a kis dobozkával kezdődött. A GrayKey box nevű eszköz – melynek ára kb. 8 millió forintnyi amerikai dollár – úgynevezett brute force eljárással képes feltörni az iPhone-t, annak USB portján keresztül. Ezt elkerülendő vezette be most az Apple az új funkciót aminek a lényege, hogy szoftveresen megakadályozzák, hogy az adott készülék az USB portján keresztül adatforgalmat bonyolítson, ha azt több, mint egy óráig nem oldották fel. A cég hivatalos beszámolója szerint a hálózati adapterről való töltést ez nem érinti, hiszen ilyenkor nem történik adatforgalom.

Ezzel szemben, ha PC-ről, laptopról vagy egyéb külső egységről próbálunk meg áramot felvenni, akkor a telefon addig bizony nem fog tölteni, ameddig meg nem adjuk a jelkódunkat. Szerencsére az Apple-nél gondoltak arra, hogy nem mindenki fog egyből egy új beállításra gyanakodni, ha szembesül a problémával, ezért a készülék egy külön rezgéssel és egy felugró ablakkal is jelzi, hogy mi a teendő.

Aki számára zavaró a funkció, az a Beállítások –> Touch ID/Face ID és jelkód menüpontban az USB-kiegészítők engedélyezésével kapcsolhatja ki.

A storyhoz még hozzá tartozik, hogy egyes híresztelések szerint, bizonyos cégek már a funkció bevezetése előtt meg tudták kerülni ezt a fajta biztonsági intézkedést, így úgy tűnik, hogy megint az Apple térfelén pattog a labda.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.