+36 70 369 44 78

Blog

Ezt az ÉletMentő appot mindenkinek használnia kellene majd

Ezt az ÉletMentő appot mindenkinek használnia kellene majd

Tegnap délelőtt mutatta be az Országos Mentőszolgálat azt az alkalmazást, melynek segítségével egy gombnyomással hívhatjuk a mentőket.
Amikor telefonos úton kérünk segítséget, akkor rengeteg idő telik el azzal, hogy a diszpécser próbálja beazonosítani a helyzetünket, amit a sérülés mértékétől függően olykor nem is biztos, hogy meg tudunk adni. Ezzel szemben az ÉletMentő app szupergyors helymeghatározásra képes és akár épületen belül is lokalizálható vele a páciens helyzete.

©hvg.hu

 

Hovatovább az alkalmazásban előre meg tudjuk adni azokat az adatokat, melyek fontosak a segítségnyújtók számára, úgy mint életkor, nem, ismert betegségek és gyógszerallergia. Az adatbázisnak köszönhetően az alkalmazásban megtalálhatóak továbbá a legközelebbi ügyeletek, gyógyszertárak, defibrillátorok illetve kórházak is.
Magyarországon jelenleg éppen az integrálás és a lokalizálás zajlik, de Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában már sikeresen fut a segélykérő alkalmazás, már több mint 1 millióan töltötték le ezekben a térségekben és 3 év alatt 30 ezer segélykérést adtak le vele.

Az app természetesen ingyenes lesz és nem csak idehaza, de az előbb említett országok területén is használható, ráadásul egy adott térségben a vízi- és a hegyimentők is riaszthatóak vele, ami különösen hasznos lehet, ha sportolás vagy kirándulás közben szenvedünk balesetet.

 

Hasonló bejegyzések

2019. 6. 14.

Kiderült milyen töltő csatlakozóval érkeznek az idei iPhone készülékek!

Az Apple a tavaly ősszel bemutatott iPad Pro esetében már átállt az USB-C portra, ami több szempontból is előnyösebb, mivel az eszköz gyorsabb töltése mellett könnyebbé teszi egyes kiegészítők használatát is. Korábban pedig már számos pletyka keringett arról, hogy a cég ezt a tendenciát követné az iPhone készülékek esetében is, sokak nagy örömére. Most úgy […]

Elolvasom
2019. 6. 12.

Mi is az az iPadOS?

Múlt héten zajlott le az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol többek között az is bejelentésre került, hogy a jövőben a cég táblagépei külön dedikált szoftvert kapnak. Jóllehet a iPad készülékek közel 10 éves fennállásuk során jó néhány hardveres változáson mentek keresztül, szoftveres szinten azonban eddig az Apple mobil eszközein jól ismert iOS-re támaszkodtak. Ősztől azonban […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.