+36 70 369 44 78

Blog

Ezt az ÉletMentő appot mindenkinek használnia kellene majd

Ezt az ÉletMentő appot mindenkinek használnia kellene majd

Tegnap délelőtt mutatta be az Országos Mentőszolgálat azt az alkalmazást, melynek segítségével egy gombnyomással hívhatjuk a mentőket.
Amikor telefonos úton kérünk segítséget, akkor rengeteg idő telik el azzal, hogy a diszpécser próbálja beazonosítani a helyzetünket, amit a sérülés mértékétől függően olykor nem is biztos, hogy meg tudunk adni. Ezzel szemben az ÉletMentő app szupergyors helymeghatározásra képes és akár épületen belül is lokalizálható vele a páciens helyzete.

©hvg.hu

 

Hovatovább az alkalmazásban előre meg tudjuk adni azokat az adatokat, melyek fontosak a segítségnyújtók számára, úgy mint életkor, nem, ismert betegségek és gyógszerallergia. Az adatbázisnak köszönhetően az alkalmazásban megtalálhatóak továbbá a legközelebbi ügyeletek, gyógyszertárak, defibrillátorok illetve kórházak is.
Magyarországon jelenleg éppen az integrálás és a lokalizálás zajlik, de Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában már sikeresen fut a segélykérő alkalmazás, már több mint 1 millióan töltötték le ezekben a térségekben és 3 év alatt 30 ezer segélykérést adtak le vele.

Az app természetesen ingyenes lesz és nem csak idehaza, de az előbb említett országok területén is használható, ráadásul egy adott térségben a vízi- és a hegyimentők is riaszthatóak vele, ami különösen hasznos lehet, ha sportolás vagy kirándulás közben szenvedünk balesetet.

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.