+36 70 369 44 78

Blog

Face ID és maszk? Többé nem zárja ki egymást!

Face ID és maszk? Többé nem zárja ki egymást!

iPhone (és Apple Watch) tulajdonosként minden nap körülbelül 40-50 alkalommal találjuk magunkat abban a kellemetlen pillanatban, hogy a maszk hordása akadályozza a Face ID feloldását. De hogy jön ide az Apple Watch? Olvass tovább!

Itt is már az új frissítés (pedig az előző is nemrég került napvilágra), azaz az IOS 14.5, amely meghozta a rég várt könnyítést az Apple – től, amelyet már azóta vár minden Apple tulajdonos, hogy elkellett kezdeni a koronavírus járvány miatt aktívan maszkot hordani. A könnyebb feloldást pedig az Apple Watch – on keresztül hozta el a gyártó.

A beállításokon belül a Face ID és jelkód menüpontban már találunk olyan opciót, hogy feloldás Apple Watch – al. A funkció használatához iOS 14.5 és WatchOS 7.4 is szükséges.

Első alkalommal az aktiválás után bekell írni a jelkódot, de utána már sokkal egyszerűbben férhetünk hozzá telefonunkhoz. Amennyiben maszk viselete közben szeretnénk feloldani az iPhone-unkat a Face ID segítségével rezegni fog az óra. Ezzel jelezve, hogy most ő oldotta fel a mobilunkat, erről pedig értesítést is küld.

  • Mi történik, ha nincs rajtunk maszk? A Face ID a megszokott módon szuperál.
  • Túl messze került az órám és a telefonom, ígyis használhatom majd a funkciót? Értesítést fogunk kapni, hogy a sikeres feloldáshoz lépjünk pár lépést az órához közelebb.

Sajnos a fizetésre nem terjed ki a könnyítés, de egyéb esetben nagyon hasznos funkcióval állt elő az Apple. Például az utcán sétálás közben nem kell többé le – fel húzni a maszkunkát. Ezután a Face ID és a maszk többé nem zárja ki egymást! Frissítésre fel!

Forrás: hasznaltalma.hu

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.