+36 70 369 44 78

Blog

Forradalmasíthatja a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasást az Apple

Forradalmasíthatja a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasást az Apple

Korábban már napvilágot láttak azok a hírek, melyek szerint az Apple is dolgozik a kijelzőbe rejtett ujjlenyomat alapú azonosításon, így van rá esély, hogy visszatérhet a sokak által hiányolt Touch ID.

Most még újabb információk láttak napvilágot a fejlesztéssel kapcsolatban. A Patently Apple beszámolója szerint az Apple nem az ultrahangos megoldásban gondolkodik, hanem teljesen új irányt vett a fejlesztés. A cupertinoiak terveik szerint speciális kamerákat építenének be a kijelzők alá, így azonosítandó a tulajdonost.

Ráadásul ezek gyakorlatilag az egész képernyő alatti területet lefednék, így nem lenne egy külön pont ahova az ujjunkat helyeznünk kell, hanem az egész kijelző alkalmas lenne az ilyen módon történő azonosításra.
A szabadalmi információk szerint ez a megoldás nem csupán a biometrikus azonosítást forradalmasítaná, hanem képes lenne különböző életjelekkel kapcsolatos visszajelzésekre is. Tekintve az Apple Watch series 4-ben bevezetett egészségügyi újdonságokat, nem is lenne annyira meglepő, ha az Apple a többi eszközét is ilyen kvalitásokkal ruházná fel.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.