+36 70 369 44 78

Blog

Gyakori iPhone hangszóró és mikrofon hibák

Gyakori iPhone hangszóró és mikrofon hibák

Egy képzeletbeli listán, ahol rangsoroljuk az iPhone készülékek hibajelenségét a hangszórókkal, mikrofonnal kapcsolatos hibák a harmadik helyet foglalnák el. A hangszóró nem megfelelő működésének több oka lehet. A beszéd – és csengőhangszóró elromlásával, valamint egyes típusoknál az Audio IC meghibásodásával fordulnak szervizünkhöz számos alkalommal.

Melyik hibajelenség melyik problémára utal?

“Telefonálni probléma nélkül tudok, de hangot nem rögzít készülékem.”

Találkoztál már a fenti problémával, esetleg fordítva észlelted a hibát? Főleg az iPhone 6s és 7 szériát érinti az Audio IC probléma, de gyakran más típusoknál is előfordul. A leggyakoribb jelenség, amiről felismerhető a probléma, hogy a hangszóró és a mikrofon egyidőben “elnémul”, tehát egyik irányban sem működik az audio továbbítás. Jellemző ezen felül, hogy hívás közben a kihangosítás funkció inaktivvá válik. A fenti hibára lehet még gyanakodni, ha a hagjegyzetben inaktívvá válik a hangjegyzet készítés. Az Audio IC problémát az alaplapi javítások közé soroljuk.

Audio IC javítása

 “Halkan csörög a telefonom, nem hallom a zenéket megfelelően.”

A hibajelenséget a csengőhangszóró meghibásodása okozza. A hangszórót rengeteg funkcióhoz használjuk hétköznapjaink során: telefonáláshoz, filmezéshez, zene hallgatáshoz, navigációhoz. Számos szitucáióban hagy cserben telefonunk, viszont a probléma gyorsan orvosolható az alkatrész cseréjével.

Csengőhangszóró cseréje

“Telefonálás során nem hallom a másik felet.”

Ebben az esetben a beszédhangszóró cseréje oldja meg a fent álló problémát. Felismerhető, hogy elromlott a hangszóró, ha hívás közben recseg a vonal vagy halkan, esetleg egyáltalán nem hallható a beszélgetőpartnerünk. Körülbelül fél óra alatt kicseréltethető az alkatrész szervizünkben. A hibás alkatrész cseréje után pedig folytatódhat a csevegés bárhol, bárkivel.

Beszédhangszóró cseréje

Amennyiben bármelyik jelenséget észleled készüléked használata során érdemes felkeresned szervizünket. Szakembereink megvizsgálják, felderítik a hibás alkatrészeket és kicserélik őket.

CareCity elérhetőség

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.