+36 70 369 44 78

Blog

Hé, Siri, elkaptam a koronavírust?

Hé, Siri, elkaptam a koronavírust?

A kialakult koronavírus-járvány helyzetben egyre több tech cég is próbál valamilyen módon hozzájárulni a megelőzéshez, segíteni a kialakult helyzetben. 

A múlt hétvégén érkezett update Sirihez, az Apple virtuális beszélgetőpartneréhez, ami természetesen szintén a koronavírussal függ össze.
Mivel sokan még most sincsenek tisztában alapvető kérdésekkel a vírust illetően, ezért a Google és a Facebook mellett most már az Apple is igyekszik segíteni.

Siri legújabb információi az amerikai közegészségügyi hivataltól vannak és a tünetekre vonatkozó alapvető kérdések feltételével segítenek ellenőrizni a felhasználónak, hogy fertőzött-e vagy járhatott-e olyan közegben. Az egyelőre csak angolul működő szolgáltatást két kérdéssel lehet “beindítani”; “Hey Siri, do I have the coronavirus?” (Hé, Siri, elkaptam a koronavírust?), vagy “Hey Siri, I think I have COVID-19” (Hé, Siri, azt hiszem, COVID-19 fertőzött vagyok).

Siri ezután végigkérdezi a koronavírushoz kapcsolódó tüneteket, így többek között a lázat, száraz köhögést és a légzési nehézségeket. Ha ezekre pozitív választ kap, további kérdésekkel finomítja a képet, hogy megállapíthassa az esetleges fertőzés komolyságát. Ha valakinél nem tapasztal elég tünetet, próbál a környezeti hatások után érdeklődni (például, hogy a kérdező került-e közvetlen kapcsolatba fertőzöttekkel vagy fertőzött területről érkezőkkel). Ha viszont Siri úgy látja, hogy túl sok tényező mutat a fertőzésre, felajánlja, hogy felhívja a mentőket. Mindenki másnak pedig a szociális izolációt, az önkéntes karantént javasolja – írja a PCWorld.

Tartsuk természetesen szem előtt, hogy az Apple asszisztense nem hivatalos szakértő, csupán automatikus reakciókkal segíthet egyértelmű eseteket meghatározni. Ha valaki fertőzöttnek érzi magát vagy aggódik, hogy elkaphatja a betegséget, az használja a hivatalos utak egyikét; keresse fel TELFONON háziorvosát vagy hívja a zöld számok valamelyikét, amiket itt is elérhet!

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.