+36 70 369 44 78

Blog

Így kérd le a rólad tárolt adatokat az Apple-től!

Így kérd le a rólad tárolt adatokat az Apple-től!

A nemrégiben kirobbant Facebook-botrány után, a közösségi oldal lehetővé tette, hogy letölthessük az általuk tárolt adatainkat.
Ennek igen egyszerű módjáról röviden értekeztünk már korábban.
Mark Zuckerberg akkor egy két napos amerikai kongresszusi meghallgatásig jutott, ahol a Kereskedelmi és Igazságügyi Bizottság előtt kellett felelnie a kellemetlen kérdésekre. Talán az Apple ezt megelőzendő jelentette be, hogy mostantól ők is elérhetővé teszik a felhasználók számára a róluk tárolt adatokat.

Manapság már nem titok, hogy a legnagyobb cégek az ingyenes szolgáltatásaikért cserébe kereskednek a személyes adatainkkal. A Tim Cook által vezetett Apple azonban mindig is komoly hangsúlyt fektetett a felhasználók védelmére, nem úgy, mint például a Google, ahol talán már azt is tudják, hogy mit veszel a nagymamádnak karácsonyra.
Az Apple csak minimális közvetlenül elérhető információt tárol a felhasználókról, melyek a következők:

 • Letöltött alkalmazások
 • Ezek frissítésének ideje
 • Letöltött filmek, zenék és könyvek
 • Az egyes alkalmazáson belüli vásárlások
 • Megvásárolt Apple-termékek
 • Az AppleCare felkeresésének időpontjai
 • A felhasználó által birtokolt Apple eszközök szériaszámai
 • Szervizinformációk

Ezek azok az adatok, amikbe közvetlenül belelátnak, nem követik azonban a pontos helyzetünket, nem tárolják a hívásainkat és üzeneteinket, nem férnek hozzá a fotóalbumunkhoz, naptárunkhoz sem az e-mailekhez. Ahogy a cég fogalmaz:

,,Ha Ön iCloudot használ, észre fogja venni, hogy rendkívül rövid ideig őrzünk meg bizonyos adatokat. Az iMessage és FaceTime üzenetek end-to-end titkosítással védettek, így csak a küldő és a címzett férhet hozzá azok tartalmához. Az Apple nem tudja visszafejteni ezeket az adatokat. Ugyanígy nem tároljuk a felhasználók tartózkodási helyéhez, a térképes keresésekhez és a Siri által gyűjtött információkat azonosítható formában.”

Tegyük hozzá, hogy a Sirivel folytatott beszélgetésinket, azért eltárolják, hogy egy öntanuló algoritmus elemezze és felhasználhassák későbbi fejlesztésekhez…

Tim Cook nem régi szóbeli ígéretét most tettek követték és az Apple honlapján már kérhetjük is az adatok elküldését.
A Privacy Question oldalon válasszuk ki a Privacy issues opciót, ezután adjuk meg a régiónkat, nevünket és fogalmazzunk meg rövid üzenetet, ahogy például az alábbiakban áll:

Ezután várhatóan 1-2 napon belül fogunk kapni egy üzenetet az Apple egyik ügyintézőétől, ahol a következőket kell megadnunk a személyazonosságunk igazolásához:

 • Vezeték és keresztnév
 • Apple ID
 • E-mail cím
 • Lakcím
 • Telefonszám
 • Valamelyik általunk használt Apple-termék szériaszáma
 • Egy, az AppleCare ügyfélszolgálattól kapott eset azonosító
  (ezt egy automata e-mailben küldik el)

Arra figyeljünk, hogy ezek az adatok egyezzenek az Apple ID-ban megadottakkal, mert csak így leszünk hitelesek a cég számára.
Ha mindezzel megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint várni. Mivel minden kérelmet egyesével vizsgálnak meg és fogadnak vagy utasítanak el, ezért a válasz beletelhet néhány napba, de siker esetén egy ZIP formátumú fájlban már küldik is a kért adatokat.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.