+36 70 369 44 78

Blog

Így növeld egyetlen beállítással iPhone készüléked üzemidejét

Így növeld egyetlen beállítással iPhone készüléked üzemidejét

A nemrég kiadott iOS 13 szoftververzió végre az iPhone tulajok számára is elhozta a rendszer-szintű sötét módot ami -szerintünk- nem csak jól néz ki és a szemnek is jobbat tesz, de egy most végrehajtott teszt szerint bizony az aksi üzemidejére is komoly hatással van.

Legalábbis, ahogy az a PhoneBuff YouTube csatorna tesztjéből kiderült, OLED kijelzős készülékek esetében mindenképpen.
A tesztben két iPhone XS készüléken teljesen megegyező körülmények között futtatták ugyanazokat a programokat, néztek Youtube-videókat, twittereztek, Google Maps és Messages alkalmazást használtak rajta, de az egyik készülék normál, a másik pedig sötét módban üzemelt.
A teszt végére a világos, vagyis normál módban futó iPhone XS gyakorlatilag meghalt, és teljesen lemerült a készülék, míg a sötét módban lévő, de pontosan ugyanazokat a programokat ugyanaddig és ugyanúgy futtató telefon akkumulátora még 30 százalékon állt.

Hozzá kell tennünk, hogy a hétköznapi használat során az is számít, hogy milyen fényerővel használjuk a készüléket illetve, hogy olyan alkalmazásokat futtatunk-e amik szintén rendelkeznek sötét móddal.
Mindazonáltal egy hosszabb napon, amikor nincs időnk/lehetőségünk tölteni az eszközt, az a 30% nagyon sokat tud jelenteni, így OLED kijelzős készülék esetén ízléstől függetlenül érdemes dark módra váltani, amit egyébként a Beállítások>Kijelző és fényerő menüpont alatt érünk el és az aktiválását akár egyénileg is ütemezhetjük.

 

forrás: Index

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.