+36 70 369 44 78

Blog

Így tisztítsd iPhone készülékedet a koronavírus-járvány idején az Apple szerint

Így tisztítsd iPhone készülékedet a koronavírus-járvány idején az Apple szerint

Az már szinte biztos, hogy a járvány miatt csúsznak az Apple bemutatói, még a szeptemberben debütáló új iPhone készülékek bemutatása is veszélybe kerülhet. Most a cég pedig az eszközök tisztítására vonatkozó álláspontján is változtatott.

Köztudott, hogy okostelefonjaink igen szennyezettek, és nem árt ezeket időnként letisztítani. Különösen időszerű lehet ez mostanság, a koronavírus-járvány idején – írja a hvg.
Korábban az Apple kifejezetten ágált a különböző fertőtlenítő-szeres tisztítás ellen, meleg szappanos vizes áttörlést javasoltak, ami ha véletlenül a nyílásokba jut, akkor károsíthatja a készülékeket.
Most azonban a járványra tekintettel támogatói oldalukon több egyéb tanács mellett az is olvasható, hogy nyugodtan használhatunk alkoholos törlőkendőt is.

A cég 70 százalékos izopropil-alkoholos törlőkendőt vagy Clorox fertőtlenítő törlőkendőt javasol, amellyel óvatosan kell áttörölni az Apple termékek kemény, nem porózus felületeit, például a kijelzőt, a billentyűzetet vagy más küldő felületeket.

Érdemes kikapcsolni a készüléket a tisztítás előtt és ha már clorox, akkor senki ne használjon fehérítőt az eszközén!
Kerülni kell továbbá az aeroszolos spray-ket, és mindenféle permetezhető tisztítószert, mert a folyadék bejutása a csatlakozókba vagy a hangszóró rácsaiba szintén kárt tehet az eszközben. Azt talán mondani se kell, hogy senki ne mártsa direktbe semmilyen fertőtlenítő folyadékba a készülékét még akkor sem ha vízálló.

A fentieket természetesen nem csak Apple termékek esetében érdemes megfogadni, bármilyen telefon vagy egyéb okos eszköz tisztítható ezeknek az elveknek alapján.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.