+36 70 369 44 78

Blog

Így tudjuk letiltani a 3D Touch funkciót iPhone készülékünkön

Így tudjuk letiltani a 3D Touch funkciót iPhone készülékünkön

Ez a funkció az iPhone 6s/6s Plus megjelenése óta (volt) megtalálható a készülékekben és kb. azóta nagyon vegyesek az ezzel kapcsolatos felhasználói visszajelzések. Bemutatásakor izgalmas lehetőségekkel kecsegtetett, de valójában kevesen használják a mindennapokban. Igazából kijelenthetjük, hogy nagyobb lett a füstje, mint a lángja és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hamarosan debütáló iPhone Xr típusból már kihagyta az Apple. Helyette ‘haptic touch’ lesz a készülékben, mely annyiban fog különbözni a 3D Touch funkciótól, hogy nem érinti a kezdőképernyő ikonjait valamint a Peek and Pop opciót.

És valóban, sok jó tulajdonsága mellett a 3D Touch egyik legidegesítőbb tulajdonsága, hogy ha törölni szeretnénk egy alkalmazást, akkor a telefon nem mindig tudta eldönteni, hogy most a funkciót szeretnénk használni vagy valóban eltávolítanánk a kérdéses App-ot.
Éppen ezért, ha valakinek iPhone 6s vagy újabb készüléke van és tervezi az Xr-ra való váltást akkor az a következőképpen tilthatja le a funkciót, hogy szokja az “életérzést”:

  1. Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek
  2. Görgessünk le a 3D Touch funkcióig
  3. Megnyitva tudjuk Ki – Be kapcsolni

Ha valaki még nem szeretne teljesen lemondani a funkcióról, mert néha használja (képek lementésénél például kifejezetten jól jön), akkor itt tudja állítani a 3D Touch aktiválásához szükséges nyomás értékét is; Az enyhe érzékenység csökkenti a szükséges nyomás értékét, a határozott pedig növeli azt.

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.