+36 70 369 44 78

Blog

Ilyen lesz a hajlítható iPhone?

Ilyen lesz a hajlítható iPhone?

Aki tech szempontból nem egy kő alatt töltötte az elmúlt néhány napot, az már bizonyára értesült róla, hogy a múlt hét folyamán először a Samsung majd pár nappal később, azaz vasárnap, a Huawei is leleplezte a maga hajlítható kijelzővel ellátott okostelefonját. A Samsung összecsukva 4,6 colos telefon, szétnyitva 7,3 colos tablet, míg a Huawei megoldása így 6,6, amúgy meg 8 col, egy szinte káva nélküli megoldás. A Galaxy Fold szétnyitva 6,9 milliméter vastag, a Huawei meg 5,4, szóval elmondhatjuk, hogy a kínaiak egy valamivel elegánsabb, szebb és jobban kezelhető megoldással álltak elő. Bár igaz, hogy a Huawei készülékénél nincs másodlagos kijelző.

Azt, hogy ezeknek a telefonoknak mennyire lesz létjogosultságuk a piacon, majd az idő eldönti, de aki erre csak legyint, hogy soha, az gondoljon csak vissza arra, hogy nem is annyira régen még a minél kisebb készülékek felé haladtunk, manapság pedig néha nehéz különbséget tenni egy tepsi és a legújabb típus mérete között.
Persze az árképzésből világos, hogy egyelőre nem a mezei felhasználóknak készülnek ezek a hajlított kijelzős termékek; a Samsung 2000 Eurora, míg a Huawei 2300 Eurora lőtte be az induló árakat.
Abban megegyezhetünk, hogy egyelőre semmiképpen sem ez a telefonok jövője. Ez arról szól most, hogy a gyártók megmutassák, hogy van innováció, tudnak újat mutatni a világnak és persze az Apple-nek. Merthogy a labda kétség kívül az ő térfelükön van, kérdés, hogy vissza akarják-e egyáltalán ütni. Ugyanis már jó öt éve, hogy levédettek egy hajlítható kijelzős készülékre vonatkozó szabadalmat, így tulajdonképpen ők kezdték a game-t, csakhogy látszólag közben elmentek az öltözőbe és nem történt semmi. Hogy valóban így van-e, azt nem tudhatjuk, simán lehet, hogy valamelyik titkos részlegükben már réges-régen a prototípusokat tesztelgetik vagy esetleg valami egészen új technológián dolgoznak.

Az Apple sokáig volt az a cég, aki tényleg az élen járt, aki nem követett, nem alkalmazkodott, hanem diktált. Az utóbbi néhány évben ez már nem feltétlenül van így, de a cég védelmében ilyenkor mindig csak annyit szokás emlegetni, hogy Cuperinoban nem a mennyiségre, hanem a minőségre mennek. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi ismereteink szerint hajlított kijelzős telefont csak OLED technológiával lehet megvalósítani, ami nekik még viszonylag új terep, hiszen az iPhone X kapta meg náluk először ezt a technológiát.
De addig is, míg az Apple eldönti, hogy beszáll-e a versenybe, a Foldable News felkérte a holland ipari tervezőt, Roy Gilsing-et, hogy álmodja meg, milyen is lehetne az “iPhone X Fold”. A tervező pedig nem sokat teketóriázott, be is mutatta, hogy ő hogyan képzelné Tim Cook vállalatának hajlítható telefonját:

Gilsing egyébként reméli, hogy az Apple tervezi egy összehajtható eszköz bemutatását: „Olyan jó lenne, ha iPad méretű képernyőt tarthatnánk a zsebünkben.”

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.