+36 70 369 44 78

Blog

iOS 13: vezetékes átvitel két iPhone között

iOS 13: vezetékes átvitel két iPhone között

Az ősszel megjelenő iOS 13 jelenleg még csak béta verzióban elérhető és a tesztelők bukkannak is rá szépen az újabb és újabb funkciókra. Most éppen a 9to5Mac számolt be egy olyan elképzelésről az új szoftver kapcsán, ami megkönnyítheti majd az adatok átvitelét két iPhone eszköz között.

Az új operációs rendszer harmadik bétájában egy olyan új karakterláncot és ikont fedeztek fel, ami arra enged következtetni, hogy a végső verzió keretein belül lehetőségünk lesz majd valamilyen vezetékes megoldás segítségével adatainkat átvinni egyik eszközről a másikra, ami kifejezetten jól jöhet például egy-egy új eszköz beállításakor.
Jelenleg erre az iOS felhasználóknak két lehetőségük van: vagy iTunes-on keresztül, amihez ugye nem árt egy számítógép, vagy pedig az Apple iCloud nevű, felhő-alapú szolgáltatását kell igénybe venniük, amit fel lehet cserélni egy másik iOS-es eszközzel az új mellett, Apple ID használatával, ami lehetővé teszi az adatok vezeték nélküli továbbítását.

Az új elképzelés és ikon egy Face ID-val rendelkező újabb és egy Touch ID-val ellátott régebbi készülékre utal, amik között vezetékes módon jön létre a kapcsolat. Az egyelőre nem világos, hogy ez miként valósulna meg, ugyanis az Apple -egyelőre- nem gyárt Lightning-Lightning kábelt, ami persze nem azt jelenti, hogy nem is fog.
Egy másik elképzelés szerint viszont ez újabb teret engedhet azoknak a pletykáknak, miszerint az ősszel debütáló iPhone készülékek már USB-C porttal szerelve érkeznek majd, ugyanis Lightning- USB-C kábelek már léteznek a cégnél iPhone és újabb Mac gépek összekapcsolására.

Hasonló bejegyzések

2019. 11. 19.

Még az idén készül valamire az Apple

December 2-án, itthoni idő szerint este 10 órakor New York városában tart még egy sajtótájékoztatót idén az Apple – számol be a Portfolio. Az esemény témája, amint az a meghívón is olvasható, 2019 legjobb alkalmazásainak és játékainak kiemelése. Az Apple minden évben közzéteszi közleményben a kedvenc alkalmazásainak és játékainak listáját, ám az, hogy most ezt […]

Elolvasom
2019. 11. 14.

Itt a 16 hüvelykes MacBook Pro

Amikor már azt hittük volna, hogy az Apple nem tartogat több harveres bemutatót a 2019-es évre, akkor megérkezett az új MacBook Pro, pontosabban annak egy 16 hüvelykes retina kijelzős változata. Az új MacBook Pro azoknak készült, akik nem ismernek határokat, és ötleteikkel képesek megváltoztatni a világot. Ez magasan a legjobb laptop, amit az Apple valaha alkotott. […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.