+36 70 369 44 78

Blog

iOS 13: vezetékes átvitel két iPhone között

iOS 13: vezetékes átvitel két iPhone között

Az ősszel megjelenő iOS 13 jelenleg még csak béta verzióban elérhető és a tesztelők bukkannak is rá szépen az újabb és újabb funkciókra. Most éppen a 9to5Mac számolt be egy olyan elképzelésről az új szoftver kapcsán, ami megkönnyítheti majd az adatok átvitelét két iPhone eszköz között.

Az új operációs rendszer harmadik bétájában egy olyan új karakterláncot és ikont fedeztek fel, ami arra enged következtetni, hogy a végső verzió keretein belül lehetőségünk lesz majd valamilyen vezetékes megoldás segítségével adatainkat átvinni egyik eszközről a másikra, ami kifejezetten jól jöhet például egy-egy új eszköz beállításakor.
Jelenleg erre az iOS felhasználóknak két lehetőségük van: vagy iTunes-on keresztül, amihez ugye nem árt egy számítógép, vagy pedig az Apple iCloud nevű, felhő-alapú szolgáltatását kell igénybe venniük, amit fel lehet cserélni egy másik iOS-es eszközzel az új mellett, Apple ID használatával, ami lehetővé teszi az adatok vezeték nélküli továbbítását.

Az új elképzelés és ikon egy Face ID-val rendelkező újabb és egy Touch ID-val ellátott régebbi készülékre utal, amik között vezetékes módon jön létre a kapcsolat. Az egyelőre nem világos, hogy ez miként valósulna meg, ugyanis az Apple -egyelőre- nem gyárt Lightning-Lightning kábelt, ami persze nem azt jelenti, hogy nem is fog.
Egy másik elképzelés szerint viszont ez újabb teret engedhet azoknak a pletykáknak, miszerint az ősszel debütáló iPhone készülékek már USB-C porttal szerelve érkeznek majd, ugyanis Lightning- USB-C kábelek már léteznek a cégnél iPhone és újabb Mac gépek összekapcsolására.

Hasonló bejegyzések

2019. 7. 16.

Budapestre érkezik az Apple társalapítója

Idén október 30-án látogat a fővárosba Steve Wozniak, az Apple társalapítója. A szakmában csak Woz-ként emlegetett mérnök 1976-ban alapította a néhai Steve Jobs-al az Apple Computer Inc. vállalatot és tervezte meg gyakorlatilag az első személyi számítógépet, melyet elég volt rákötni egy monitorra, csatlakoztatni egy klaviatúrát és már mehetett is buli. Még abban az évben piacra […]

Elolvasom
2019. 7. 11.

Frissült a MacBook-kínálat

Egyszerűsödött  a kínálat és elbúcsúzhatunk a 12 hüvelykes MacBook készülékektől. A kínálat egyszerűsítése alatt azt kell érteni, hogy befejeződött a 12 hüvelykes MacBook forgalmazása, így a kisebb és kedvezőbb árú laptopra vágyóknak a 13,3 hüvelykes MacBook Airt kínálja a vállalat, míg a komolyabb megoldásra éhezők a 13 / 15 hüvelykes MacBook Pro modellek közül választhatnak. […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.