+36 70 369 44 78

Blog

iPhone készüléke ölte meg a 20 éves lányt

iPhone készüléke ölte meg a 20 éves lányt

Manapság nagyon sokaknak fontos, hogy mindig online legyenek. Ha értesítést kapunk a telefonunkra, szinte azonnal látni akarjuk, hogy ki üzent nekünk. Az életünk szinte minden mozzanatát dokumentálni és posztolni akarjuk, hogy mikor kivel és hol találkozunk, mit csinálunk, mit eszünk, sőt néha egészen intim tevékenységeinket is képesek vagyunk megosztani, például, hogy mit csinálunk a fürdőszobában. Ez azonban sokszor nem várt veszélyeket rejt magában, sőt egyenesen életveszélyes is lehet!

Ez a mostani eset Oroszországban történt, ahol az édesanyja talált rá arra a 20 éves lányra, akit a kádban csapott agyon az áram, miután beleejtette az iPhone-ját, ami töltőre volt dugva. A mentők gyorsan a helyszínre értek, de már nem tudták megmenteni az életét, amit a halálos feszültség oltott ki.

Azt már gyerekkorunkban megtanuljuk, hogy a teli kád víz és a hajszárító nem barátok, valamint, hogy nem piszkálgassuk villával a pirítóban a kenyeret. De hajlamosak vagyunk elfelejtkezni, hogy bizony szeretett kütyüink, amik szintén rászorulnak időnként a fali hálózatról való töltésre, szintén életveszélyes kombinációt alkothatnak a vízzel, ha a fürdőben töltjük őket. Elég egy rossz mozdulat és máris kész a baj. Figyeljünk oda magunkra és szeretteinkre is!
Ez az eset nem az első volt Oroszországban, az elmúlt pár hónapban hat(!) hasonló történt, melyek szintén halállal végeződtek.

Hasonló bejegyzések

2019. 6. 14.

Kiderült milyen töltő csatlakozóval érkeznek az idei iPhone készülékek!

Az Apple a tavaly ősszel bemutatott iPad Pro esetében már átállt az USB-C portra, ami több szempontból is előnyösebb, mivel az eszköz gyorsabb töltése mellett könnyebbé teszi egyes kiegészítők használatát is. Korábban pedig már számos pletyka keringett arról, hogy a cég ezt a tendenciát követné az iPhone készülékek esetében is, sokak nagy örömére. Most úgy […]

Elolvasom
2019. 6. 12.

Mi is az az iPadOS?

Múlt héten zajlott le az Apple éves fejlesztői konferenciája, ahol többek között az is bejelentésre került, hogy a jövőben a cég táblagépei külön dedikált szoftvert kapnak. Jóllehet a iPad készülékek közel 10 éves fennállásuk során jó néhány hardveres változáson mentek keresztül, szoftveres szinten azonban eddig az Apple mobil eszközein jól ismert iOS-re támaszkodtak. Ősztől azonban […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.