+36 70 369 44 78

Blog

iPod Touch 7th koncepcióvideó – kell ez még nekünk?

iPod Touch 7th koncepcióvideó – kell ez még nekünk?

Számos pletyka látott már napvilágot a 2019-ben megjelenő Apple termékekkel kapcsolatban. Az AirPower és az AirPods továbbfejlesztett verziója kapcsán például az idei év első felét emlegetik. Idén állítólag érkezik egy 10,2 colos “olcsó iPad” és egy frissített iPad mini, ősszel pedig a Pro verzió fog frissülni két új méretben. Az világos, hogy idén is 3 új iPhone készülékkel bővül a paletta, na de milyenekkel? Nos a felhozatal 5,8 és 6,5 colos OLED és 6,1 colos LCD kijelzős modellekből állhat majd idén is, az iPhone 11R-be pedig 4 GB RAM kerülhet és a jóslatok szerint mindenképpen lesz egy 3 hátlapi kamerás változat is. Apple Watch fronton pedig visszatérhet a kerámia ház opció és az EKG funkció több országban is elérhetővé válik majd.

Ami azonban – legalább is számunkra – az egyik legmeglepőbb info és mindenki tényként tekint rá, hogy az Apple idén frissíti az iPod Touch termékcsaládot. Sokak szemében az iPodok tették naggyá annak idején az Apple-t; az utánozhatatlan design, az akkor futurisztikusnak ható görgős irányítás mind-mind még a mai tech világában is megállják a helyüket.

Aztán az érintős kijelzők térhódításával ezek a termékek is megújultak, beköszöntött a Touch-korszak. Ahogy azonban a telefonok fejlődtek, csakúgy mint az mp3 és mp4 lejátszók, az iPod Touch készülékek is kezdték elveszíteni a létjogosultságukat. A felhasználók szép lassan minden a telefonjuk segítségével értek el, így többek között a zenéiket is, nem volt többé szükségük egy plusz eszköz magukkal cipelésére. Éppen ezért vagy éppen ennek ellenére – mert a cég amúgy úttörőnek számít sok piacon – az Apple már negyedik éve nem hozakodott elő az iPod Touch újabb generációjával, maga a design pedig már hat éves is elmúlt, így lassan megkezdhetné az első napját a suliban. Jogosan merülhet hát fel a kérdés, hogy miért most? Miért pont ezt? Hiszen a mai egyre nagyobb kijelzővel rendelkező telefonok világában jogosabb lenne akkor már a sportoláshoz sokkal előnyösebb Shuffle vagy Nano széria felélesztése.

Persze a híreket nem árt ez esetben is erős fenntartással kezelni, mindenesetre  a ConceptsiPhone nevű YouTube csatorna elkészítette az ide vágó koncepció videóját, amiből annyi kiderül, hogy a 7. generációs Touch is megkapná az A12 bionic chipet valamint egy 3400 mAh-os akksit, amivel kétség kívül bírná szuflával akár játszunk, akár zenét hallgatunk vagy videókat nézünk rajta. És persze előkerül a mostanában Apple fronton sok vita tárgyát képező USB Type C is, ami állítólag az új iPhone készülékekben is megjelenhet, de erre azért mérget nem vennénk.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.