+36 70 369 44 78

Blog

Miért fontos a jelkód a szervizelési folyamatokhoz?

Miért fontos a jelkód a szervizelési folyamatokhoz?

iPhone, iPad és MacBook készülékeinken rengeteg adatot tárolunk köztük a személyes és pénzügyi adatainkat, valamint céges információkat. Szervizünkben ezért időről – időre találkozunk azzal a kérdéssel, hogy miért szükséges megadni a jelkódot. Ügyfeleink oldaláról a kérdés érthető, hiszen számunkra idegen embereknek nem szeretnénk hozzáférést biztosítani privát adatainkhoz. Viszont a szerviznek szüksége van a feloldó kódra annak érdekében, hogy minőségi, teljeskörű munkát végezhessen.

Miért fontos a jelkód a szervizelési folyamatokhoz?

Általában a felhasználók panaszokkal fordulnak hozzánk, mint például:

  • „nem vesz fel hangot a készülék”
  • „nem érint a kijelző”
  • „hívás közben akadozik a hang, esetleg egyáltalán nem is hallok”
  • „használat közben kikapcsol”
  • „a kamera nem működik megfelelően”

Az ügyfél körülírása és a hibajelenség alapján nem minden hibára derül fény, ezért csak akkor tudjuk megfelelően orvosolni a problémát, ha a készülék működését alaposan megvizsgáljuk. A bevizsgálás során a funkciókat különböző teszteléseknek vetjük alá ezekhez pedig szükségünk van jelkódra.

Milyen előnyöm származik a jelkód megadásából?

A jelkód megadásának előnye, hogy amennyiben bevizsgálás során nem várt hibára bukkanunk azonnal tájékoztatni tudjuk ügyfeleinket. A bevizsgálás csak abban az esetben teljeskörű, ha hozzáférünk a telefonhoz, tehát feltudjuk oldani. Ha hozzáférés hiánya miatt ez nem lehetséges, akkor előfordulhat, hogy még egyszer vissza kell hozni a készüléket szervizünkbe, mert később, a használat során jelenik meg a hibajelenség. Valamint, a szervizelés utáni tesztelést is csak akkor tudjuk elvégezni, ha birtokunkban van a jelkód. Az alkatrészek cserélése után minden esetben elvégzünk az összerakás után teszteket, hogy lássuk, megfelelően működik az új alkatrésszel a készülék.

Mi a teendőm, ha a fenti információk birtokában sem szeretném megadni a jelkódomat?

Két opció közül tudsz választani:

  1. A javítást elvégezzük jelkód nélkül

Amennyiben a hibajelenségek alapján megtudjuk állapítani, hogy melyik alkatrész cseréje szükséges, abban az esetben eltudjuk végezni a javítást. Viszont, ha ezt a megoldást választod nem tudunk garanciát vállalni a javításra, mert a teljeskörű tesztek is elmaradtak. Munkánk és az alkatrész tökéletességéről pedig csak akkor tudunk meggyőződni, ha az utolsó tesztekre is sor kerül.

  1. A készülék gyári visszaállítása

Az iPhone, iPad, MacBook készüléked gyári állapotba való visszaállításával elkerülheted, hogy elkérjük a jelkódot. Ha ezt az opciót választod, mindenképpen készíts előtte biztonsági mentést, mert a visszaállítással minden adatot törlődni fog.

Eddig te is aggódtál, hogy adataid nincsenek biztonságban a szervizelés során? Reméljük, eloszlattuk a kételyeidet és ezentúl bátran keresed fel szervizünket. Megbízható, gyors szervizt keresel? Várunk szeretettel a CareCityben!

Forrás: SmartClinic

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.