+36 70 369 44 78

Blog

Koncepcióvideón az iOS 14

Koncepcióvideón az iOS 14

Alig startolt el az iOS 13, az Apple iPhone készülékein futó szoftver legújabb verziója, a rajongók és dizájnerek fantáziáját máris a következő nagy frissítés izgatja. Jóllehet a mostani verzió még közel sem tökéletes, sok bug-al találkozhatnak még a felhasználók, a ConceptsiPhone nevű YouTube csatorna már közzé is tett egy igazán igényes koncepcióvideót az iOS 14 lehetséges kinézetéről és funkcióiról.

Azt már az elején láthatjuk, hogy kinézet szempontjából a készítők még letisztultabb ikonokat álmodtak meg, amik szerintünk baromi jól néznek ki és valóban illeszkednének a cég profiljába.
Ezek után mindjárt egy új funkcióval nyitnak, ami szintén egy életképes elképzelés is lehet, miszerint a hívőképernyő összezsugorodik és az értesítésekhez hasonlóan csupán felülről bukkan elő, így feloldott módban nem takarná ki az egész kijelzőt. Well done!

Valószínűleg szintén sokaknak tetszene a gyári billentyűzetbe integrált GIF kereső, mely jelentősen lerövidítené a legfrappánsabb rövid mozgóképes válasz megkeresését.
Sokan remélték, hogy az osztott képernyős mód már az iOS 13-al elérkezik az iPhone készülékek világába, de eddig csak az iPadOS kapta meg ezt a funkciót, ám a készítők ezt a dédelgetett álmot is tovább vitték a “Drag and Drop” adatmozgatós funkcióval együtt.

Van itt még párhuzamosan kezelhető több Apple ID is valamint egy Always On Display funkció, amit minden bizonnyal az Apple Watch Series 5 ihletett és bár számos konkurens gyártó már élt a lehetőséggel, minden bizonnyal az iPhone tulajok is nagyon örülnének neki.
További érdekes funkció lehetne még az alapértelmezett alkalmazások ötlete, amely nem meglepő módon azt a célt szolgálná, hogy ha egy funkciót több app is képes elvégezni, kiválaszthatjuk, hogy melyik legyen az elsődleges arra a célra.

Persze nem árt észben tartani, hogy ez tényleg csak koncepció, egy ügyes rajongói munka és lehet, hogy ezekből semmi sem valósul meg a 14. iOS-ben, de bízzunk benne, hogy az Apple szoftvermérnökeihez is eljutnak az ilyen és ehhez hasonló igényes felhasználói ötletcsomagok.

 

forrás: 9To5Mac

Hasonló bejegyzések

2020. 6. 4.

A jövőbeli AirPods már nem csak zenét játszik le

Az elkövetkezendő 1 – 2 évben egészség figyelő funkciókkal bővítheti az Apple az AirPods – okat.A Digitimes előrejelzése szerint a következő AirPods már környezeti fényérzékelő szenzort kaphat. A fejlesztés segítségével pedig lehetővé teszi a vezeték nélküli fülhallgatók számára, hogy nyomon kövessék a pulzusszámot, fej mozgást és a lépéseket egyaránt. Az Apple már régóta használja a […]

Elolvasom
2020. 3. 30.

Most ingyenesen tölthető le az egyik legszebb játék az App Store kínálatában

1790 forint helyett most ingyenesen a miénk lehet a Monument Valley 2, amely számos díjat bezsebelt és kiváló zenéjének is köszönhetően nagyon zen játék, ami jól jöhet ezekben a kényszerűen otthon töltött napokban. A játék már 3 éve jelent meg, de a mai napig az egyik legnépszerűbb logikai játékok között tartható számban mind az App […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.