+36 70 369 44 78

Blog

Koncepcióvideón az iOS 14

Koncepcióvideón az iOS 14

Alig startolt el az iOS 13, az Apple iPhone készülékein futó szoftver legújabb verziója, a rajongók és dizájnerek fantáziáját máris a következő nagy frissítés izgatja. Jóllehet a mostani verzió még közel sem tökéletes, sok bug-al találkozhatnak még a felhasználók, a ConceptsiPhone nevű YouTube csatorna már közzé is tett egy igazán igényes koncepcióvideót az iOS 14 lehetséges kinézetéről és funkcióiról.

Azt már az elején láthatjuk, hogy kinézet szempontjából a készítők még letisztultabb ikonokat álmodtak meg, amik szerintünk baromi jól néznek ki és valóban illeszkednének a cég profiljába.
Ezek után mindjárt egy új funkcióval nyitnak, ami szintén egy életképes elképzelés is lehet, miszerint a hívőképernyő összezsugorodik és az értesítésekhez hasonlóan csupán felülről bukkan elő, így feloldott módban nem takarná ki az egész kijelzőt. Well done!

Valószínűleg szintén sokaknak tetszene a gyári billentyűzetbe integrált GIF kereső, mely jelentősen lerövidítené a legfrappánsabb rövid mozgóképes válasz megkeresését.
Sokan remélték, hogy az osztott képernyős mód már az iOS 13-al elérkezik az iPhone készülékek világába, de eddig csak az iPadOS kapta meg ezt a funkciót, ám a készítők ezt a dédelgetett álmot is tovább vitték a “Drag and Drop” adatmozgatós funkcióval együtt.

Van itt még párhuzamosan kezelhető több Apple ID is valamint egy Always On Display funkció, amit minden bizonnyal az Apple Watch Series 5 ihletett és bár számos konkurens gyártó már élt a lehetőséggel, minden bizonnyal az iPhone tulajok is nagyon örülnének neki.
További érdekes funkció lehetne még az alapértelmezett alkalmazások ötlete, amely nem meglepő módon azt a célt szolgálná, hogy ha egy funkciót több app is képes elvégezni, kiválaszthatjuk, hogy melyik legyen az elsődleges arra a célra.

Persze nem árt észben tartani, hogy ez tényleg csak koncepció, egy ügyes rajongói munka és lehet, hogy ezekből semmi sem valósul meg a 14. iOS-ben, de bízzunk benne, hogy az Apple szoftvermérnökeihez is eljutnak az ilyen és ehhez hasonló igényes felhasználói ötletcsomagok.

 

forrás: 9To5Mac

Hasonló bejegyzések

2019. 11. 19.

Még az idén készül valamire az Apple

December 2-án, itthoni idő szerint este 10 órakor New York városában tart még egy sajtótájékoztatót idén az Apple – számol be a Portfolio. Az esemény témája, amint az a meghívón is olvasható, 2019 legjobb alkalmazásainak és játékainak kiemelése. Az Apple minden évben közzéteszi közleményben a kedvenc alkalmazásainak és játékainak listáját, ám az, hogy most ezt […]

Elolvasom
2019. 11. 14.

Itt a 16 hüvelykes MacBook Pro

Amikor már azt hittük volna, hogy az Apple nem tartogat több harveres bemutatót a 2019-es évre, akkor megérkezett az új MacBook Pro, pontosabban annak egy 16 hüvelykes retina kijelzős változata. Az új MacBook Pro azoknak készült, akik nem ismernek határokat, és ötleteikkel képesek megváltoztatni a világot. Ez magasan a legjobb laptop, amit az Apple valaha alkotott. […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.