+36 70 369 44 78

Blog

Még több élmény iPhone készülékünk társaságában: IOS 14

Még több élmény iPhone készülékünk társaságában: IOS 14

A WWDC – n debütált az IOS 14, amely rengeteg újdonságot foglal magába. A fejlesztők már le is tölthetik az első béta verziót. Legkorábban a nyilvános béta verzió, melyet már mi is tesztelhetünk júliusban lát napvilágot.

Az IOS 14 új perspektívát ad számunkra, új köntösbe csomagolja a mindennapi életünkhöz elengedhetetlen appokat ezáltal még egyszerűbbé teszi az életünket. Az újítások segítenek, hogy minél gyorsabban, kényelmesebben érjük el azt a funkciót, amire szükségünk van. Az állandóan használt alkalmazások még intelligensebbé, valamint személyre szabhatóvá avanzsálnak.

Még több élmény

Az IOS 14 – el még többre leszel képes, mint valaha az iPhone készülékeddel. A felhasználói élmény legikonikusabb részeit alakítja át még segítőkészebbé, még személyesebbé.

Ilyen még nem volt: Widgetek a Főképernyőn

A widgetek újra tervezésének fő célja, hogy egy pillantás alatt a jelenleginél több információt adjon át. Az új design megjelenésével a Főképernyőre is kitehetők a legfontosabb widgetek, valamint könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk őket. A mérete és elrendezése csak a saját ízlésünkön múlik. A lehetőségek tárháza végtelen, megjeleníthetők okos widgetek is, amelyek a leggyakrabban használt appok alapján jelennek meg a nap megfelelő időpontjában.

App Library a még könnyebb használat érdekében

Az „App Library” automatikusan elrendezi az alkalmazásokat egy könnyen navigálható négyzetbe. Ez az újítás az átláthatóságot biztosítja számunkra. Az iPhone rendszere automatikusan az alkalmazásokat kategóriák szerint csoportosítja, így a navigálás ennél egyszerűbb még sosem volt.

Kompakt hívásértékesítések

Többé nem fogja kitakarni a bejövő hívás a teljes képernyőt. Egy új design megoldással a jövőben a hang, FaceTime és külső fejlesztők által tervezett appokon keresztül bejövő hívások értesítésként, a képernyő tetején jelennek meg.

Kép a képben

Beszélgetés közben szeretsz szörfözni a neten, esetleg egy – egy hívás közben jól jönne, ha letudnád csekkolni a naptáradat? Az újításnak köszönhetően akár a videókat is tovább nézheted miközben a hívás folytatódik egy ablakban.

A kapcsolattartás napjainkban a legfontosabb, ezért az IOS 14 új módszereket kínál a beszélgetésekhez, önmagunk kifejezéséhez.

Rögzített beszélgetések

A legfontosabb beszélgetéseid keresgélése véget ért, könnyedén kitűzheted őket kedvencként, így a beszélgetési lista tetején lesznek mindig. Legfeljebb 9 beszélgetést lehet rögzíteni! Ha kitűztél egy beszélgetést rögtön láthatod is az üzenetet, amint beérkezik a küldő fél fotójával együtt.

Említések

Egyszerűen csak írd be annak a nevét, akinek üzenetet szeretnél küldeni, azaz említsd meg a beszélgetésben. Beállíthatod, hogy csak akkor kapj értesítést egy csoportos beszélgetésről, ha valaki megemlíti a neved.

Reagálások

Egy csoportos beszélgetésben közvetlenül is válaszolhatsz egy üzenetre. Az adott csoportban láthatod az összes üzenetet, de lehetőséged van arra, hogy fókuszáltabb nézetre válts, így megnézheted az egymásnak adott válaszokat egy bizonyos üzenet esetén.

Új Memoji stílusok

Több, mint 20 új frizura és fejfedő közül választhatod ki azt, ami a legjobban kifejez téged. Sőt, akár arcmaszkkal is feldobhatod megjelenésedet virtuálisan. Ez mellett új életkori opciók is elérhetők.

A Maps a legjobb módja a világ felfedezésének és a navigációnak, mindeközben a magánéleted megóvásáról az Apple gondoskodik. Az új rendszerben minden eddiginél könnyebb felfedezni új helyeket, úticélokat, amikhez környezetbarát navigációs módszert is választhatsz.

Fedezd fel a várost biciklivel

A zöld közlekedés egyik módja, hogy biciklire pattanunk. Mostantól a Térképek alkalmazás támogatja a biciklis útvonalakat is. Az utazás tervezésekor láthatod, hogy milyen szintkülönbségre számíthatsz, hol van meredek emelkedő, valamint a forgalmas utakat, lépcsőket is számításba veszi. Az út során értesítést kapsz, hogy hol találod a meredek emelkedőt, így feltudsz készülni a keményebb tempóra kapcsolásra. Ezen felül, kiválaszthatod, hogy elkerülnéd a nehéz utakat és alternatív útvonalt szeretnél választani vagy bevállalod a forgalmas, emelkedőkkel tele pályát.

Elektromos jármű útvonaltervezése

Mostantól megtervezheted a Térképek alkalmazásban az utadat igazodva az elektromos járműved tölöttségi szintjéhez. Beállíthatod, hogy milyen típusú töltő csatlakozóra van szükséged és kizárólag a kompatibilis töltőállomásokat jeleníti meg számodra.

Melyik készülékekre elérhető az IOS 14?

Az újdonságok listája még nem ért véget:

  • A fordító segítségével még gördülékenyebb a kommunikáció idegennyelvű barátainkkal
  • Siri még okosabbá válik, 20 – szor több tényt ismer 2020 – ra, mint 3 évvel ezelőtt
  • Az Otthon app segítségével még ügyesebben és egyben biztonságosabban menedzselheted otthonod dolgait
  • A Safari hatékonyabban védi az adataidat, miközben a böngészés gyorsasága, hatékonysága növekszik

Még több részlet érdekel? Az alábbi linken eléred az Apple összefoglalóját.

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.