+36 70 369 44 78

Blog

Megjelent az iOS 13

Megjelent az iOS 13

Egy látványos új arculat, jelentős frissítések a nap mint nap hasz­nált appokhoz, újfajta funkciók a személyes adataid hatékonyabb védelmére, valamint az egész rendszerre kiterjedő fej­lesz­tések, melyektől az iPhone használata még gyorsabb és még élvezetesebb lesz – ez vár az iOS 13‑ban.

Sötét mód

A Sötét móddal lenyűgöző új arculatot kap az iPhone rendszere. Gondos tervezésének köszönhetően az új megjelenítési mód tökéletesen beépül a rendszer egészébe, hogy a képernyő minden elemét kímélőbbé tegye a szemednek. Bármikor engedélyezheted a Vezérlőközpontból, vagy beállíthatod, hogy éjszaka auto­ma­ti­ku­san bekapcsoljon.

Fotók és Kamera

Szabályozható Portré­meg­világítás
A Portré­meg­világítással készített fotókon a fényerősség állításával pontosan olyan hatást érhetsz el, amilyet szeretnél.
Gyönyörű monokróm effekttel teheted még hatásosabbá a Portré módú fotókat.
Az új nézet mindegyik évből, hónapból, illetve napból a legemlékezetesebb pillanatodat mutatja meg.

Felvételeid finomhangolását új eszközök könnyítik meg, amelyekkel bármely módosítás vagy szűrő hatását pontosan szabályozhatod. A fotókon alkalmazható eszközök és effektek szinte mindegyikét – az elforgatást, a körülvágást és az automatikus javítást – használhatod videók szerkesztéséhez is.

Adatvédelem és biztonság

Mostantól a meglévő Apple ID-ddal is bejelentkezhetsz az appokba és a webhelyekre. Nem lesz többé szükséged adatlapok kitöltésére, sem új jelszavak létrehozására. Csak koppints a Bejelentkezés az Apple-lel gombra, és egy gyors Face ID-s, illetve Touch ID-s azonosítás után már bent is vagy. Az appok csak a neved és az e-mail-címed megadását kérhetik, és ha szeretnéd, létrehozhatunk számodra egy egyedi e-mail-címet, amely minden üzenetet a valódi címedre továbbít. Tevékenységedet nem követjük nyomon, és magad határozhatod meg az adataid felhasználásának módját.
Titkosított HomeKit-videó
Az otthoni biztonsági kamerák által rögzített felvételek a legbizalmasabb és legérzékenyebb információinkat tartalmazzák. Ezért létrehoztunk egy végpontok közötti titkosítással működő rendszert, mely a videofelvételeket biztonságos iCloud-tárhelyre tölti fel, ahol rajtad kívül csak azok nézhetik meg, akiket meghívsz az Otthon alkal­mazásodba. A tárhely ingyenes mindenkinek, akinek iCloud-fiókja van, és nem számít bele a díjcsomag szabta korlátba.
Új hely­meghatározás-szabályozó és átláthatósági funkciók gondoskodnak arról, hogy nagyobb beleszólásod legyen adataid felhasználásába. Beállíthatod az alkal­mazások számára, hogy csak egyetlen alkalommal férhessenek hozzá a helyadataidhoz. Emellett minden eddiginél sokrétűbb védelmet élvezhetsz azokkal szemben, akik az engedélyed nélkül akarják követni, mit csinálsz.

Térképek

Az alapoktól újratervezett térkép még valósághűbb képet ad környezetedről, az utakról, vízpartokról, parkokról és épületekről.
Lenyűgöző 3D-nézetben fedezheted fel a városok utcáit, 360°-os szögben nézhetsz körül, és folyamatos mozgással haladhatsz végig az utcákon.

Már egyetlen koppintással megtalálod otthonodat, munkahelyedet, iskoládat és kedvenc kávézódat. Állíts össze listát a legérdekesebb helyi látnivalókról és helyekről, amelyeket a következő utazásodon meg szeretnél látogatni, és oszd meg a barátaiddal.

Memoji és Üzenetek

Új frizurákkal, fejfedőkkel, sminkkel és testékszerekkel alakíthatod a Memojidat teljesen egyedivé.

Memojidból a rendszer auto­ma­ti­ku­san generál egy matricakészletet, amelyet a billentyűzetről hívhatsz elő az Üzenetekben, a Mailben és más, akár külső fejlesztésű appokban is. Pontosan megadhatod, hogy barátaid mit – milyen nevet, fotót vagy akár Memojit – lássanak, amikor kapcsolatba lépsz velük.

Emlékeztetők

Az új Emlékez­tetők app intelligens listákkal, még okosabb Sirivel és sok más fejlesztéssel könnyíti meg az emlékeztetők készítését. Az új gyorseszközsor segítségével időpontot, dátumot, helyadatot, jelölést, fotót és beszkennelt do­ku­men­tu­mot adhatsz az emlékeztetőidhez. Az intelligens listák még hasznosabbak lettek: auto­ma­ti­ku­san rendszerezik az emlékeztetőket, külön csoportosítva az aznapi, az ütemezett és a megjelölt elemeket.

Teljesítmény

Az iOS 13 még az iOS 12-nél is gyorsabb. A Face ID például 30 százalékkal gyorsabban oldja fel a zárolt készüléket.
Gyorsabb alkal­mazásindítás
Az App Store-ból letöltött appokon az iOS 13 újfajta csomagolási módszert alkalmaz, melynek köszönhetően az első letöltéskor a teljes méretük 50 százalékkal, a későbbiekben megjelenő frissítéseik pedig átlagosan 60 százalékkal lesznek kisebbek, ráadásul kétszer olyan gyorsan indulnak el.

Kiterjesztett valóság

Az ARKit 3 az embereket helyezi a kiterjesztett valóság középpontjába. A People Occlusion segítségével a virtuális látványelemek élethű módon haladhatnak el a valós környezetben tartózkodók előtt és mögött. Így az AR-élmények még realisztikusabbá válnak, és a fejlesztők izgalmas greenbox-effektekkel is fokozhatják a hatást. A motion capture pedig lehetővé teszi számukra, hogy egyetlen digitális kamerával, valós időben rögzítsenek emberi mozdulatsorokat, és a felvételeket beépítsék alkal­mazásaikba.

És még sok más

Apple Arcade
Több mint száz frissen megjelenő videojáték, amiktől eldobod az agyad. Új szintre lép a sztori és a grafika egy egyedülálló előfizetési platformon.

Hangvezérlés
Használd a hangodat az iPhone kezeléséhez. Diktálás közben is sokféle szerkesztési funkcióval javíthatod a szöveget. Hangparancsokkal és ujjmozdu­latokkal bárhová könnyedén eljutsz a rendszerben. A koppintással aktiválható elemeken számozást és neveket is megjeleníthetsz, amikor pedig nincsenek vezérlőelemek, egy koppintható ráccsal teheted vezérelhetővé a képernyő részeit.

Szövegformázó eszközök a Mailben
Már a mobilesz­kö­zö­dön is profi külalakú e-maileket írhatsz a formázóeszközökkel, melyek­kel nemcsak a szöveg betűstílusát, méretét, színét és elrendezését módosíthatod, de behúzást és kihúzást, valamint számozott és listajeles listákat is létrehozhatsz.

Új, fejlettebb Jegyzetek
Új galérianézet és sokoldalúbb keresőfunkció gondoskodik róla, hogy gyorsan és könnyedén megtalálj bármilyen jegyzetet. Az új ellenőrzőlista funkció segít még több teendőt elvégezni, a megosztott mappák pedig meg­könnyí­tik a közös munkát a mappákban és a jegyzetekben.

Személyre szabottabb Egészség app
A számodra leg­fon­to­sabb információkhoz minden eddiginél egyszerűbben juthatsz hozzá. Az új cikluskövetési funkció betekintést nyújt a menstruációs ciklusod részleteibe, ezzel segítve az általános egészségi állapotod alaposabb megismerését.

Még több hasznos dolog a Safari kezdőlapján
A Siri-javaslatokat, valamint kedvenc és leg­többet látogatott weboldalaidat is mutató átalakított kezdőlapról pillanatok alatt eljutsz oda, ahova szeretnél.

Még sokoldalúbb Fájlok app
A Fájlok appban már a külső meghajtókon és a fájlkiszolgálókon tárolt fájljaidat is közvetlenül nyithatod meg, kezelheted és rendszerezheted.

Szövegszerkesztés és navigáció
Még könnyebben mozgathatod a kurzort és jelölhetsz ki szöveget. Ezenkívül gyorsabban görgetheted végig a hosszú dokumentumokat, weboldalakat és e-maileket, ha a képernyő alja vagy teteje felé húzod a görgetősávot.

Betűtípus-kezelés
Az App Store-ból telepíthető egyéni betűtípusokkal gyönyörűen kivitelezett dokumen­tumokat készíthetsz, melyek formázási stílusukban és hangulatukban is tükrözik a tartalmat.

Még okosabb megosztási lehetőségek
Ha fotót vagy do­ku­men­tu­mot készülsz megosztani, iPhone-od javaslatot ad arra, hogy kinek és milyen alkal­mazáson keresztül lenne érdemes átküldened, így a gyors megosztáshoz csak egyet kell koppintanod.

Az iOS 13 a következő készülékekkel kompatibilis:

 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone Xr
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE
 • iPod touch (7. generációs)

forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.