+36 70 369 44 78

Blog

Mi a teendő, ha lassú vagy lefagy a MacBook készüléked?

Mi a teendő, ha lassú vagy lefagy a MacBook készüléked?

A CareCity szerviz csapatához nem csak iPhone készülékkel fordulhatsz, ugyanolyan szakértelemmel javítunk MacBook, iPad valamint Apple Watch eszközöket is. Tapasztaltad már, hogy Mac géped lassú, sőt akár le is fagy? Ennek általában két fő oka lehet, az egyik, hogy újra kell telepíteni a rendszert, a másik pedig, hogy újra kell pasztázni a hűtőfelületet, emellett pedig ki kell takarítani a gépet.

  1. Operációs rendszer frissítés, telepítés

A Mac gépek tökéletes, optimális működéséhez elengedhetetlen a rendszer karbantartása. Ahhoz, hogy ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsa számunkra évek múltán is kedvenc laptopunk fontos, hogy a megfelelő szakértelem mellett néhány évente újra telepítsük az operációs rendszert. Elsőre bonyolult feladatnak hangzik, viszont szervizünkben ezt a terhet is levesszük a válladról. Kollégáink számára rutinfeladat, melyet örömmel végeznek.

Részletek és árak a LINKEN

  1. MacBook újrapasztázása, tisztítása

Mac gépekre jellemző, hogy tulajdonosukat elkísérik az irodába, kávézóba, utazásokra stb… ezáltal a használat jellege miatt ki vannak téve külső behatásoknak, szennyeződéseknek. Pár évente érdemes ellátogatni szervizünkbe és elvégeztetni a tisztítást, valamint a processzor hővédő rétegének cseréjét.

Mit is jelent pontosan a pasztázás?

Vannak olyan félvezető egységek, melyek feladata nagy mennyiségű szűmítás elvégzése rövid idő alatt. A számítási mennyiség egyenes arányosságban van a közben felszabaduló hővel. Ezt a keletkező hőt el kell vezeni. A tervezőknek nagy kihívás a hordozható számítógépek hűtőrendszerének megalkotása. Alap szükséglet, hogy a félvezetők felülete és a hűtörendszer között tökéletes legyen a hővezetés. Erre a célra találták ki a hővezetőpasztát, ami tulajdonképpen egy ragasztó szerű anyag, mely nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik. Mint minden ez a paszta is idővel előregszik, megrepedezik, extrém esetben elválik a félvezetőtől. A hővezetés csökkenése vagy megszünése végzetes károkat okozhat az Apple eszközöknél.

Részletek és árak a LINKEN

Kollégáinkra nyugodt szívvel bízhatod MacBook készülékedet is, hiszen több, mint 10 éve javítunk Apple eszközöket, ez idő alatt szinte az összes Mac generáció megfordult nálunk. Szinte bármilyen problémára, hibajelenségre tudjuk a megoldást.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.