+36 70 369 44 78

Blog

Mi a teendő, ha lassú vagy lefagy a MacBook készüléked?

Mi a teendő, ha lassú vagy lefagy a MacBook készüléked?

A CareCity szerviz csapatához nem csak iPhone készülékkel fordulhatsz, ugyanolyan szakértelemmel javítunk MacBook, iPad valamint Apple Watch eszközöket is. Tapasztaltad már, hogy Mac géped lassú, sőt akár le is fagy? Ennek általában két fő oka lehet, az egyik, hogy újra kell telepíteni a rendszert, a másik pedig, hogy újra kell pasztázni a hűtőfelületet, emellett pedig ki kell takarítani a gépet.

  1. Operációs rendszer frissítés, telepítés

A Mac gépek tökéletes, optimális működéséhez elengedhetetlen a rendszer karbantartása. Ahhoz, hogy ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsa számunkra évek múltán is kedvenc laptopunk fontos, hogy a megfelelő szakértelem mellett néhány évente újra telepítsük az operációs rendszert. Elsőre bonyolult feladatnak hangzik, viszont szervizünkben ezt a terhet is levesszük a válladról. Kollégáink számára rutinfeladat, melyet örömmel végeznek.

Részletek és árak a LINKEN

  1. MacBook újrapasztázása, tisztítása

Mac gépekre jellemző, hogy tulajdonosukat elkísérik az irodába, kávézóba, utazásokra stb… ezáltal a használat jellege miatt ki vannak téve külső behatásoknak, szennyeződéseknek. Pár évente érdemes ellátogatni szervizünkbe és elvégeztetni a tisztítást, valamint a processzor hővédő rétegének cseréjét.

Mit is jelent pontosan a pasztázás?

Vannak olyan félvezető egységek, melyek feladata nagy mennyiségű szűmítás elvégzése rövid idő alatt. A számítási mennyiség egyenes arányosságban van a közben felszabaduló hővel. Ezt a keletkező hőt el kell vezeni. A tervezőknek nagy kihívás a hordozható számítógépek hűtőrendszerének megalkotása. Alap szükséglet, hogy a félvezetők felülete és a hűtörendszer között tökéletes legyen a hővezetés. Erre a célra találták ki a hővezetőpasztát, ami tulajdonképpen egy ragasztó szerű anyag, mely nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik. Mint minden ez a paszta is idővel előregszik, megrepedezik, extrém esetben elválik a félvezetőtől. A hővezetés csökkenése vagy megszünése végzetes károkat okozhat az Apple eszközöknél.

Részletek és árak a LINKEN

Kollégáinkra nyugodt szívvel bízhatod MacBook készülékedet is, hiszen több, mint 10 éve javítunk Apple eszközöket, ez idő alatt szinte az összes Mac generáció megfordult nálunk. Szinte bármilyen problémára, hibajelenségre tudjuk a megoldást.

Hasonló bejegyzések

2020. 8. 4.

Hírmorzsák az iPhone 12 megjelenéséről

Az új iPhone debütálását minden évben izgalmak veszik körül, hiszen egy ilyen nagy volumenű világszenzáció mindig érdekes hírmorzsákat tartogat egészen a megjelenés dátumáig. Az alábbi cikkben összeszedtük, hogy milyen információkat ejtettek el az Apple tájékán az iPhone család legújabb tagjáról. INFORMÁCIÓ MORZSÁK AZ IPHONE 12 – RŐL: Pár órája ismert a legfrissebb hírt, az Apple […]

Elolvasom
2020. 7. 21.

TOP 5 hibajelenség, amely alaplapi problémára utal

A készülék legfontosabb alkatrésze az alaplap, amire egyfajta alvázként csatlakoznak a különféle funkciókat ellátó alkatrészek. Szerencsére meghibásodás esetén az alaplap számos esetben javítható. Az alaplap meghibásodásának fő jelei Lefagy a készülék használat közben Lefagyhat, esetlegesen újra indulhat a készülék, amennyiben meghibásodott az alaplap. Számos esetben olyan, mintha „szabad akarata” lenne a készüléknek. Gyorsan merül akkumulátor […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.