+36 70 369 44 78

Blog

Mikor cseréltessünk akkumulátort iPhone készülékünkben?

Mikor cseréltessünk akkumulátort iPhone készülékünkben?

A törött kijelzők mellett az egyik leggyakoribb javítási tevékenység amivel szervizünk is találkozik, az akkumulátorok elöregedése. Ennek időtartama természetesen nagyban függ a felhasználói szokásoktól, de egy olyan világban ahol a készülékünk az életünk szerves része -ergo napi szinten aktív használatban van- ezzel előbb-utóbb a legtöbb tulajdonosnak szembe kell néznie. Év elején a szifon.com készített erről egy komolyabb összeállítást, ebből szemlézgettünk.

Az iPhone készülékek akkumulátorai alapvetően 2 éves ciklusra vannak tervezve, de természetesen aki például napi szinten több órát is használja egyhuzamban akár munkára, akár játékra, hosszú telefonálásra, stb., annak az eszköze hamarabb is megérhet a cserére.
Sokan várnak addig, amíg a készülék már jelzi, hogy itt bizony nincs mese, cseréltetni kell az aksit. Ezt nem érdemes megvárni, hiszen ha a telefonunk ilyen állapotban van, az már komoly és bosszantó befolyással bír a mindennapi használatra.

forrás: szifon.com

Az iOS egy ideje már jelzi nekünk a készülékünk akkumulátorának maximális kapacitását és ahogy a fenti képen is jól látszik, olyan 80% körüli állapotig még nincs komoly baj, 60% körüli értéknél azonban a készülék már jelzi, hogy megérett a cserére a tápegység.

Ezen kívül vannak egyértelmű, úgymond fizikai jelek is, amikor meg kell látogatnunk a szervizt.
Ilyen például ha felpúposodik az aksi. Ezt talán nem is kell nagyon boncolgatni; ilyenkor kitolhatja a kijelzőt, ami további súlyos költségeket is vonhat maga után, ha például megrepeszti, így azt is cserélni kell.
Gyakori jelenség, amikor a készülék egy idő után -függetlenül a töltöttségi szintjétől- egyszer csak kikapcsol. Ez főleg télen szokott előfordulni, amikor az aksi a hideg miatt intenzívebb használatnak van kitéve.

Hazánkban manapság már számos lehetőség van az akkumulátor-cserére, hiszen minden sarkon találhatunk egy mobil szervizt, azonban sok helyen a lehető legolcsóbb alkatrészeket használhatják, ami nem jó üzlet, hiszen előfordulhat, hogy a készüléket fél éven belül újra vinni kell a tápegység cseréjére, így hiába az olcsó alkatrész, a sok kicsi sokra megy elv alapján előbb utóbb rosszabbul járunk, mintha rászántuk volna azt a plusz 10.000 forintot például.
Érdemes tehát olyan szervizt keresni, amelyik több év tapasztalattal rendelkezik -mint amilyen a CareCity mobilszerviz is- és akikről már hallottunk ismerőseinktől, barátainktól és jó referenciával és szakértelemmel bírnak a piacon.

Hasonló bejegyzések

2020. 8. 4.

Hírmorzsák az iPhone 12 megjelenéséről

Az új iPhone debütálását minden évben izgalmak veszik körül, hiszen egy ilyen nagy volumenű világszenzáció mindig érdekes hírmorzsákat tartogat egészen a megjelenés dátumáig. Az alábbi cikkben összeszedtük, hogy milyen információkat ejtettek el az Apple tájékán az iPhone család legújabb tagjáról. INFORMÁCIÓ MORZSÁK AZ IPHONE 12 – RŐL: Pár órája ismert a legfrissebb hírt, az Apple […]

Elolvasom
2020. 7. 31.

Mi a teendő, ha lassú vagy lefagy a MacBook készüléked?

A CareCity szerviz csapatához nem csak iPhone készülékkel fordulhatsz, ugyanolyan szakértelemmel javítunk MacBook, iPad valamint Apple Watch eszközöket is. Tapasztaltad már, hogy Mac géped lassú, sőt akár le is fagy? Ennek általában két fő oka lehet, az egyik, hogy újra kell telepíteni a rendszert, a másik pedig, hogy újra kell pasztázni a hűtőfelületet, emellett pedig […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.