+36 70 369 44 78

Blog

Mikor cseréltessünk akkumulátort iPhone készülékünkben?

Mikor cseréltessünk akkumulátort iPhone készülékünkben?

A törött kijelzők mellett az egyik leggyakoribb javítási tevékenység amivel szervizünk is találkozik, az akkumulátorok elöregedése. Ennek időtartama természetesen nagyban függ a felhasználói szokásoktól, de egy olyan világban ahol a készülékünk az életünk szerves része -ergo napi szinten aktív használatban van- ezzel előbb-utóbb a legtöbb tulajdonosnak szembe kell néznie. Év elején a szifon.com készített erről egy komolyabb összeállítást, ebből szemlézgettünk.

Az iPhone készülékek akkumulátorai alapvetően 2 éves ciklusra vannak tervezve, de természetesen aki például napi szinten több órát is használja egyhuzamban akár munkára, akár játékra, hosszú telefonálásra, stb., annak az eszköze hamarabb is megérhet a cserére.
Sokan várnak addig, amíg a készülék már jelzi, hogy itt bizony nincs mese, cseréltetni kell az aksit. Ezt nem érdemes megvárni, hiszen ha a telefonunk ilyen állapotban van, az már komoly és bosszantó befolyással bír a mindennapi használatra.

forrás: szifon.com

Az iOS egy ideje már jelzi nekünk a készülékünk akkumulátorának maximális kapacitását és ahogy a fenti képen is jól látszik, olyan 80% körüli állapotig még nincs komoly baj, 60% körüli értéknél azonban a készülék már jelzi, hogy megérett a cserére a tápegység.

Ezen kívül vannak egyértelmű, úgymond fizikai jelek is, amikor meg kell látogatnunk a szervizt.
Ilyen például ha felpúposodik az aksi. Ezt talán nem is kell nagyon boncolgatni; ilyenkor kitolhatja a kijelzőt, ami további súlyos költségeket is vonhat maga után, ha például megrepeszti, így azt is cserélni kell.
Gyakori jelenség, amikor a készülék egy idő után -függetlenül a töltöttségi szintjétől- egyszer csak kikapcsol. Ez főleg télen szokott előfordulni, amikor az aksi a hideg miatt intenzívebb használatnak van kitéve.

Hazánkban manapság már számos lehetőség van az akkumulátor-cserére, hiszen minden sarkon találhatunk egy mobil szervizt, azonban sok helyen a lehető legolcsóbb alkatrészeket használhatják, ami nem jó üzlet, hiszen előfordulhat, hogy a készüléket fél éven belül újra vinni kell a tápegység cseréjére, így hiába az olcsó alkatrész, a sok kicsi sokra megy elv alapján előbb utóbb rosszabbul járunk, mintha rászántuk volna azt a plusz 10.000 forintot például.
Érdemes tehát olyan szervizt keresni, amelyik több év tapasztalattal rendelkezik -mint amilyen a CareCity mobilszerviz is- és akikről már hallottunk ismerőseinktől, barátainktól és jó referenciával és szakértelemmel bírnak a piacon.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.