+36 70 369 44 78

Blog

Minden a tegnap bemutatott iPhone készülékekről

Minden a tegnap bemutatott iPhone készülékekről

Bizonyára már mindenki értesült róla, hogy tegnap az Apple bemutatta többek között az új iPhone készülékeit, az Xs-t, az Xs Max-ot és az X? -t. A rengeteg szivárogtatásnak köszönhetően sok meglepetésben nem volt részünk, mégis Magyarországon elsőként iPhone szereléssel foglalkozó szervizként kötelességünknek érezzük, hogy egy csokorba gyűjtsük, amit tudni érdemes az új telefonokról. Technikai paraméterek, megjelenési időpontok, árak. Nos igen, az árak a legmeghökkentőbbek, de erről majd később. Haladjunk csak szépen sorjában.

A zászlóshajók – iPhone Xs és Xs Max

Super Retina. Nagy és nagyon nagy. Az iPhone XS egyedi OLED-kijelzője páratlan színpontosságot, valós fekete árnyalatokat és HDR-minőséget kínál. Az iPhone XS Max pedig a valaha volt legnagyobb iPhone-kijelzőt kapta- olvasható az Apple honlapján.
Valóban, a kisebb teló 5.8 míg nagyobb testvére 6.5 colos kijelzővel érkezett, ráadásul a legellenállóbb üveggel ami (jelenleg) létezik a piacon.
Na ezt majd meglátjuk….

Arany ezüst és space gray színekben lesz majd kapható és a pontosan illeszkedő szegélyek az Apple saját fejlesztésű speciális fémötvözetéből készültek. Az üveg hátlapnak köszönhetően természetesen mindkét készülék alkalmas a vezeték nélküli töltésre, mégpedig gyorsabban, mint az iPhone X.
Az új, igencsak bitang intelligens A12-es Bionic chip-ek segítségével a készülékeket az alábbiak fogják jellemezni:

 • Akár 50%-kal gyorsabb grafikus teljesítmény
 • 8 magos Neural Engine motor
 • Akár 15%-kal gyorsabb nagy teljesítményű magok
 • Fejlett teljesítmény­szabályzó
 • Tökéletesített képjelfeldolgozó processzor

Az innovatív dupla kamerarendszernek köszönhetően még élesebb, gyenge fényviszonyok mellett is zajmentesebb, színesebb, egyszóval profibb képeket készíthetünk. Ami igazán érdekes az az új mélységállítás funkció, melynek segítségével már utólag is módosíthatjuk a portré módban készített képeink mélységélességét.

Az iPhone Xs és Xs Max készülékek dual-SIM támogatást kaptak, ami egy fizikai SIM-kártya és egy beépített eSIM kezelését jelenti. Ténylegesen két SIM-kártyát majd csak a kínában forgalmazott telefonokba lehet tenni, mivel ott nem engedélyezett az eSIM.
A készülékek por-, csepp- és vízállóság szempontjából IP68-as besorolást kaptak, ami alapján legfeljebb két méterig és legfeljebb 30 percen át meríthetőek vízbe, ezt azonban az elmúlt évek tapasztalatai alapján kéretik fenntartásokkal kezelni!

És akkor jöjjön az a fránya matek:

iPhone Xs

 • 64GB: 399 990Ft
 • 256GB: 459 990Ft
 • 512GB: 537 990Ft

iPhone Xs Max

 • 64GB: 439 990Ft
 • 256GB: 499 990Ft
 • 512GB: 577 990Ft

Mindkét készülék szeptember 28-tól lesz elérhető kishazánkban.

Az “olcsóbb” verzó – iPhone X?

Kezdésnek álljon itt ismét az Apple jellemzése: A vadonatúj Liquid Retina az iparág legfejlettebb LCD-kijel­zője. Még gyorsabb Face ID. Az eddigi legokosabb, legerősebb okos­telefonchip. És egy innovatív kamerarendszer. iPhone X?Gyönyörű – bárhonnan is nézzük.

Méretét tekintve az X? a fenti két típus között helyezkedik el 6.1 colos kijelzőjével, de még így is a legnagyobb LCD kijelzős iPhone valaha. Kijelzője szintén a legellenállóbb üveggel szerelt okostelefonok közé emeli. Hat különböző színben lesz elérhető: fekete, fehér, kék, sárga, korall és (Product)RED. Üveg hátlapjának köszönhetően szintén alkalmas lesz a vezeték nélküli töltésre, ennél a készüléknél azonban a cég nem említi, hogy gyorsabb lenne a folyamat az iPhone X-nél.

A hátlapi kameraként az iPhone X? az iPhone XS modellek széleslátószögű modulját kapta meg, annak összes tulajdonságával (kivéve ugye értelemszerűen a dupla kamera második, teleobjektíves moduljára vonatkozóakat).

Víz és portűrő képességeit tekintve a készülék maradt IP67-es besorolású, azaz por- és cseppállósága mellett csupán vízlepergető képességgel rendelkezik, ami egy méter mélységig és 30 percen át történő vízbe merítést tesz lehetővé, mely adatot itt is igyekezzünk fenntartásokkal fogadni.

Tárhelyek, árak és megjelenés kapcsán a következőkkel kell számolnunk az iPhone X? esetén:

 • 64GB: 299 990Ft
 • 128GB: 319 990Ft
 • 256GB: 359 990Ft

A telefont október 19-től lehet előrendelni és október 26-tól lesznek kaphatóak itthon is.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.