+36 70 369 44 78

Blog

Mindent a tegnap bemutatott Apple termékekről

Mindent a tegnap bemutatott Apple termékekről

Tegnap helyi idő szerint délelőtt 10 órakor New Yorkban leplezte le a cupertinoi cég a legújabb MacBook Air-t, Mac Mini-t és az új iPad Pro-kat.  Az biztos, hogy ahogy már az Apple-től megszokhattuk, az árak ezúttal is elszabadultak, de lássuk mit kaphatunk a pénzünkért.

MacBook Air

Az Apple régi tartozásait igyekezett rendezni tegnap, olyannyira, hogy Air-t utoljára három éve mutattak be. Az frissített konfig újabb generációs CPU-t, 8 vagy 16GB RAM-ot, és 1,5TB SSD-t tartalmaz és mindehhez Retina kijelző, USB-C csatlakozó, Touch ID, harmadik generációs pillangómechanikás billentyűzet és Force Touch trackpad társul.

(Ezüst, asztroszürke és arany szín összeállítások közül választhatunk.)

A várakozásoknak megfelelően tehát az Apple ennél a modellnél is bevezette az USB-C csatlakozókat és mindjárt 2db-ot is kapunk belőlük, valamint a nagyobb teljesítményű processzor mellé aktív hűtés is társul.
A pillangó mechanikás billentyűzetből már a harmadik generációs került az új eszközbe, aminél már nem okozhat gondot a billentyűk alá esetlegesen bekerülő por. A Touch ID egy jelentősen meggyorsítja a belépést, a Force Touch trackpad pedig új lehetőségeket kínál a használatakor. Ezek és az, hogy a ház 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, mindenképpen pozitívumként írhatóak fel az Apple számlájára.
Ami viszont nem annyira az természetesen az ára: a legolcsóbb verzió 474 990 Ft-ba fog kerülni, 16 GB RAM-ért és 1,5TB SSD-ért viszont már 1 027 790 Ft-ot, azaz egymillió huszonhétezer hétszázkilencven forintot kell fizetnünk…
A gépek azonnal rendelhetőek és már november 7-től használatba vehetőek.

Mac Mini

Ha Tim Cook cége az új MacBook Air-el egy régi adósságát törlesztette, akkor a frissített Mac Mini-vel egyenesen egy kisgyerek karácsonyi kívánságának tettek eleget, ugyanis erről a modellről utoljára 4 éve(!) esett szó.
Az új modell nemcsak a külsőben, de a belső tartalomban is bőven hozott változásokat – amikért bizony mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni.

Van itt minden: Intel Core i3, i5 vagy i7 4 illetve 6 magos processzor, RAM 8GB-tól akár 64GB-ig, SSD 128GB-tól egészen 2TB-ig, 2 USB-A, 4 USB-C, 1 HDMI és 1 jack is.

Az új modell komolyabb felhasználásra is alkalmas lehet köszönhetően a legújabb 4 vagy 6 magos processzornak, a gyors flash tárolónak, és a DDR4-es memória moduloknak, de az árak túlmutatnak a tudáson.
Az induló ár 314 990 Ft, amiért 128GB SSD-t kapunk. A 256GB-os modulért 72 800 Ft-ot kell kifizetnünk, de ha a 6 magos processzorral szerelt erősebb gépet választjuk, az 434 990 Ft-ba kerül.
Szintén feláras, ha 10 gigabites Ethernetet szeretnénk bele, amiért 36 400 Ft-ot kér el az Apple. Viszont ezeket is messze felülmúlja a RAM és az SSD maximalizálása, mert a 64GB-nyi RAM-ért és a 2TB-os SSD-ért külön-külön 509 600 Ft-ot kérnek el. Így a legdrágább kiszerelés 1 552 590 Ft-ba, azaz egymillió ötszázötvenkétezer ötszázkilencven forintot kóstál.

iPad Pro

Ezután következett az esemény fő attrakciója, a frissített iPad Pro modellek bemutatása. Ezen a területen (is) nagyot villantott az Apple, úgy is mondhatnánk, hogy “iPhone X-esítették” a termékeket. Eltűnt a Home-gomb, helyette kaptunk Face ID-t, ami simán elfér a kellően kávamentes kijelzőben, így mindenki nagy örömére az eszköz notch-mentes maradt.


Két méretben, 11 illetve 12,9 colos változatban lesznek elérhetőek már jövő héttől a mindössze 5,9 mm vastag eszközök. Lightning helyett USB-C port található rajtuk és természetesen lekerült a jack aljzat is, ezért az Apple bemutatott egy USB-C – fülhallgató jack adaptert.

A teljesítmény terén is óriási előrelépést jelentenek az új iPad Pro-k í, köszönhetően az A12X Bionic chip-nek. Ez 8 processzor maggal, 7 grafikus maggal és az iPhone XS és XR-hez hasonlóan neurális maggal rendelkezik. A processzor akár 90%-kal gyorsabb a korábbi iPad Pro-knál. A grafikus teljesítmény kétszer nagyobb lett, amely az Apple szerint konzol szintű játékélményt és új AR alkalmazásokat tesz lehetővé.
Az iPad Pro-k az iPhone XS-ből és XR-ből már ismert, Smart HDR funkciós, 12-megapixeles, 4K 60 fps felvételre képes kamerákat kaptak. A TrueDepth FaceTime kamerával pedig elérhetők az Animojik és Memojik immár az iPad Pro-n is. Az iPad Pro-k aksija továbbra is 10 órán át bírja, választható Wi-Fi és LTE verzióban is. Az alapmodellek 64GB-tal érkeznek, de lehet 256GB-os, 512GB-os vagy 1TB-os verziót is választani.

Mindehhez bemutattak egy új Apple Pencil-t is, melynek szögletes oldala mágnesesen csatlakoztatható az iPad-hez és vezeték nélkül tölthető is onnan, továbbá érintésérzékelőt is kapott.

Itthon a 11 colos modell ára 309 990 Ft-ról, míg a 12,9 colosé 379 990 Ft-ról indul és november 7-én már szállítják is.

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.