+36 70 369 44 78

Blog

Most frissítsd iPhone készüléked szoftverét – súlyos hibákat rejt az iOS

Most frissítsd iPhone készüléked szoftverét – súlyos hibákat rejt az iOS

Súlyos sebezhetőségeket fedeztek fel a Google kutatói az iOS-ben, és az Apple azonnal javította is ennek nagy részét – számolt be a hvg.

A feltárt biztonsági rések lehetővé teszik a hackerek számára, hogy az iMessage-en keresztül támadják meg az adott készüléket és hozzáférjenek a rajta tárolt adatokhoz. A kutatók összesen 6 hibát tártak fel, amelyekből 4 távolról is hozzáférést enged a készülék memóriájához. Ehhez elég egy fertőző üzenet küldése a telefonra, melyet megnyitva máris kész a baj. A maradék két esetben pedig a már feltört memórián keresztül férhetnek hozzá a készülékeken tárolt adatokhoz.
A szakemberek azonnal jelezték a problémát az Apple felé, ahol a fejlesztők hozzá is láttak a problémák javításához, így már frissíthetünk is az iOS 12.4-es verziójára.

Az élelmes kutatók markát egyébként tetemes összeg ütheti a felfedezésért; a Zerodium nevű hibavadász cég ugyanis 1 millió dollárt fizet minden egyes ilyen megtalált hibáért és bónuszként még az is lényeges, hogy ezek a biztonsági kockázatot rejtő problémák az iOS egy igencsak friss verziójában kerültek felfedezésre.
Az iOS 12.4 új funkciókat is hoz a felhasználók számára, melyek közül a legérdekesebb az, aminek a segítségével közvetlenül lehet adatokat továbbítani egy régi iPhone-ról egy újra.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.