+36 70 369 44 78

Blog

Nézzük miket irigyelnek az androidosok az iPhone-tulajoktól

Nézzük miket irigyelnek az androidosok az iPhone-tulajoktól

Vannak örök ellentétek, melyek mára már úgy ivódtak a köztudatba akár a tűz és a víz vagy a fekete és a fehér. Majd minden szegmensben találhatunk ilyeneket, gondoljunk csak autómárkák esetében például a Mercedes-Benz és BMW ellentétre vagy esetleg a futball világában a Real Madrid és a Barcelona szurkolói között húzódó már-már kibékíthetetlennek tűnő viszályokra vagy esetleg a márkák terén a Nike és az Adidas rivalizálására. Nincs ez másként a tech világában sem, ahol az androidot használók és az iOS platformot előnyben részesítők között húzódik örök szakadék. Ez a kérdés természetesen nem csak fekete vagy fehér, nyilvánvaló, hogy mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai egyaránt.

Most azonban egy androidot használó reddit felhasználó tette fel a kérdést, hogy ki mit irigyel az iOS operációs rendszert futtató eszközök funkciói közül.
A téma elindítója mindjárt kiemelte, hogy mindkét op-rendszer önmagában jó és ő mindig igyekszik objektív maradni, amikor a kérdést vizsgálja. De rögtön említ is néhány példát. Számára szimpatikus az, hogy az iOS eszközök rögtön képesek kapcsolódni az iPhone készülékekkel, nem kell külön beállításokkal vesződni illetve méltatja azt is, hogy az iOS appok jobban meg vannak írva és sűrűbben kapnak frissítést, mint androidos megfelelőik. Hozzáteszi, hogy androidról nagyon hiányzik egy olyan univerzális üzenetküldő funkció, mint az iMessage.

A felvetésre sok válasz érkezett, akit érdekel a téma annak érdemes beleásnia magát. Természetesen a legtöbb esetben záporoztak a pro és kontra érvek is, mi most csak a legnépszerűbb reakciókat szeretnénk kiemelni.
Sokan értettek egyet abban, hogy örülnének neki, ha androidon is az állapotsor megérintésére az oldal tetejére görgetne a rendszer. Mások szeretnék, ha fel tudnák venni a kijelzőt a belső hangokkal együtt. Volt aki a telefon némítására szolgáló fizikai gombot hiányolja leginkább androidos készülékéről és akadt akinek a rendszer-szintű biztonsági mentés és visszaállítás lenne a vágya. Volt olyan is, aki az iPhone kisegítő funkcióit dicsérte; egy édesanya leírta, hogy a fiának Bluetooth-os hallókészüléke van és hiba nélkül csatlakozik az iPhone készülékével, egy másik felhasználó pedig a diszlexiája kapcsán említette meg, hogy milyen jól jönnek neki az iOS erre vonatkozó opciói.
És volt olyan adroidot futtató telefon tulaj is aki már azzal is megelégedne, ha lehetne törölni az előre telepített alkalmazásokat és nem a gyártó illetve a rendszer döntené el, hogy mi az ami gyárilag rákerül a készülékre.

A listát még lehetne folytatni és biztosak vagyunk benne, hogy Nektek is lenne még ötletetek, így azt nyugodtan írjátok meg kommentben! Sőt esetleg azt is, hogy mik azok a funkciók, amiket az iOS felhasználók irigyelhetnek az androidosoktól! 😉

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.