+36 70 369 44 78

Blog

Rég várt változások jöhetnek az Apple eszközein

Rég várt változások jöhetnek az Apple eszközein

A cég mindig is híres volt arról, hogy igencsak zárt környezetben tartotta a mobil operációs rendszereit, azonban könnyen lehet, hogy a jövőben enyhít ezen a szigoron. A Bloomberg értesülései szerint Tim Cook vállalata már hajlik rá, hogy lehetővé tegye az iOS-es felhasználók számára az alapértelmezett böngésző és levelező átállítását, így külső fejlesztőtől származó appot is meg lehetne adni alapértelmezettként a Safari és a Mail helyett.

Ugyan az App Sore-ban már 2008 óta elérhetőek külső fejlesztők alkalmazásai is, az Apple sosem tette lehetővé az alapértelmezett appok változtatását, ami miatt már egyre több törvényhozó is kritizálta és vizsgálatok is indultak.

Ezen felül az Apple állítólag dolgozik rajta, hogy a harmadik féltől származó zenei szolgáltatások, mint a Spotify, szintén fussanak a HomePod okoshangszórón, mert így nem kellene iPhone-ról vagy iPadről streamelni AirPlayen keresztül. Emellett a Sirinél is át lehetne majd állítani az alapértelmezett zenei szolgáltatást az Apple Musicról valami másra – számol be a PCWorld.

A forrás szerint, ha a cupertinoiak engednek a nyomásnak, akkor a változások ősszel, az iOS 14-ben illetve a HomePod rendszerének frissítésében válhatnak elérhetővé.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.