+36 70 369 44 78

Blog

Siri hívott mentőt egy motorbalesethez

Siri hívott mentőt egy motorbalesethez

Az elmúlt hetekben mi is írtunk az Apple Watch életmentő funkcióinak hasznosságáról, de a napokban a Siri is bebizonyította rátermettségét.

Az Apple személyi asszisztense egy 17 éves ausztrál fiú motorbaleseténél volt résen. Darcy McKay éppen a munkából tartott hazafelé motorral, amikor a betonútról letérve egy rosszabb útminőségű szakaszon találta magát. A férfi az esés következtében a teste több pontján is komolyabban megsérült, többek között a gerincén is, ami miatt mozdulni se bírt. Ekkor jutott eszébe az iPhone „Hey Siri” funkciója, amivel segítséget tudott hívni.

„Annyira boldog vagyok, hogy eszembe jutott Siri, máskülönben már végem lenne” – mondta McKay a The Sydney Morning Heraldújságnak.

Az Apple személyi asszisztense  még az iOS 5-ben debütált, de a „Hey Siri” funkció csak később, az iOS 8-ban jelent meg. Az iPhone 6s-től kezdve van lehetőségünk bármikor, gombnyomás nélkül, előhívni az asszisztenst.

Hasonló esetekben nagyon fontos szerepet tölthet be Siri, de ehhez elengedhetetlen, hogy engedélyezzük a funkciót: Beállítások -> „Siri és keresés” -> „Hey Siri felismerése”.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.