+36 70 369 44 78

Blog

Több androidos telefon is elbukott, de az iPhone X kiállta a Forbes arcazonosítós próbáját

Több androidos telefon is elbukott, de az iPhone X kiállta a Forbes arcazonosítós próbáját

A Backface nevű brit cég által gyártott élethű maszkok voltak a főszereplői annak a próbának aminek a Forbes újságírói vettetek alá különböző okostelefonokat.

Manapság már egyre több telefonban található az ujjlenyomat általi azonosítás mellett/helyett arcszkenner is, ami egy fejlettebb, biztonságosabb belépést kínál a mobil eszközünkbe. A Backface egy olyan brit vállalat ami játékfigurák gyártása mellett, 3D nyomtatással előállított élethű maszkokat is kínál, amik most jó alapot szolgáltattak az említett teszthez.

Összesen négy androidos telefon került górcső alá, ezek közül egyik sem állta ki a próbát. A Samsung S9 és Note9 valamint az LG G7 ugyan nem elsőre, de egy pár próbálkozást követően megadta magát az átverésnek. Előbbi kettő írisz szkennerrel is el van látva, ezeket természetesen nem sikerült átverni a maszkokkal. A teszten a legrosszabb eredményt a OnePlus 6 produkálta, ami gyakorlatilag hezitálás nélkül bedőlt a trükknek és feloldotta a készüléket.

Az iPhone X Face ID nevű arcfelismerő rendszere azonban maradéktalanul kiállta a próbát, itt a tesztelők hiába próbálták többféle szögből megmutatni neki a maszkot, a készülék makacsul ellenállt és megtagadta a belépést.

Természetesen ez nem jelenti az arcfelismerő rendszerek végét sőt, mivel még egy viszonylag frissebb technológiáról van szó, nyilván van is még hova fejlődni. Addig is azt tudjuk tanácsolni mindenkinek, hogy használja a “régi”, jól bevált jelszó-alapú védelmet is a telefonján.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.