+36 70 369 44 78

Blog

Ugrás következhet kijelző területén az iPhone 13 szériánál

Ugrás következhet kijelző területén az iPhone 13 szériánál

A felröppenő pletykák szerint az Apple jelentősen jobb OLED kijelzőket fog gyártatni az iPhone 13 szériába.

Ahogy már megszokhattuk egészen az év elejétől az új készülékek megjelenéséig folyamatosan érkeznek a hírek az aktuális évi iPhone – okról. A forrás szerint a Samsung már bele is kezdett az előkészületekbe az újgenerációs iPhone kijelzők gyártásához. OLED panelekek kerülnek az iPhone 13 készülékekbe, melyek egy új technológiát használnak a jelenleg OLED kijelzőt használó Apple termékekhez képest.

Úgynevezett „LTPO TFT” azaz Low Temperature Polycrystalline Oxide Thin-Film Transistor modellek az új kijelzők, tehát sokkal modernebbek a most használatosnál. Ez azt eredményezheti, hogy a jelenleginél számottevően alacsonyabb fogyasztási OLED képernyők kerülnek a piacra az Apple – nél is. Hatékonyabb működést foglal magába, melyet a panel frissítési sebessége tesz lehetővé. Nem fix időpontban frissül a panel, hanem az aktuális felhasználói helyzetnek megfelelően változik.

Ennek a döntésnek az oka az lehetett, hogy a tavaly piacra dobott iPhone 12 készülék kijelzőjét hatalmas kritika érte. Hiszen azok a készülékek mindössze 60 Hz-el frissítésű OLED kijelzőkkel rendelkeztek. Annak oka, hogy tavaly nem került bele az új technológiájú kijelző az új típusokba az volt, hogy jelentősen rövidült volna az üzemidő.

Viszont várhatóan az új 120 Hz LTPO TFT OLED kijelző csak a drágább modellek kapják meg, az olcsóbbaknál marad a régi LTPS TFT OLED technológiai.

Te örülsz, hogy az iPhone 13 modellekbe OLED kijelzőket gyártanak?

FORRÁS: Macrumors

Hasonló bejegyzések

2021. 3. 9.

5 év után búcsúzik az iMac Pro készüléktől

Most már hivatalos, hogy az Apple megszünteti a csúcskategóriás iMac – et, tehát 5 év után búcsúzik az iMac Pro készülék tőlünk. A magyarországi és nemzetközi Apple oldalakon egyaránt megjelent az iMac Pro készülékek vásárlási oldalán a „készlet erejéig” felirat. Tehát új darabokat már nem gyártanak, csak a raktárokban tartanak készlet kisöprést. Mit is tud […]

Elolvasom
2021. 3. 2.

Nem működik a WIFI iPhone készülékemen. Mit tegyek?

“Nem működik a WIFI iPhone készülékemen se vezetékkel se vezeték nélkül” – hangzik el ügyfelünktől. Márpedig a WIFI tökéletes elérése manapság már alap funkció minden okostelefonban, hiszen rengeteg fontos ügyet intézünk online. Az állandó online jelenlét szerves részévé vált mindennapjainknak. De mi okozhatja és mit is tehetünk, ha működésképtelen a WIFI – re való csatlakozás? […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.