+36 70 369 44 78

Blog

Ugrás következhet kijelző területén az iPhone 13 szériánál

Ugrás következhet kijelző területén az iPhone 13 szériánál

A felröppenő pletykák szerint az Apple jelentősen jobb OLED kijelzőket fog gyártatni az iPhone 13 szériába.

Ahogy már megszokhattuk egészen az év elejétől az új készülékek megjelenéséig folyamatosan érkeznek a hírek az aktuális évi iPhone – okról. A forrás szerint a Samsung már bele is kezdett az előkészületekbe az újgenerációs iPhone kijelzők gyártásához. OLED panelekek kerülnek az iPhone 13 készülékekbe, melyek egy új technológiát használnak a jelenleg OLED kijelzőt használó Apple termékekhez képest.

Úgynevezett „LTPO TFT” azaz Low Temperature Polycrystalline Oxide Thin-Film Transistor modellek az új kijelzők, tehát sokkal modernebbek a most használatosnál. Ez azt eredményezheti, hogy a jelenleginél számottevően alacsonyabb fogyasztási OLED képernyők kerülnek a piacra az Apple – nél is. Hatékonyabb működést foglal magába, melyet a panel frissítési sebessége tesz lehetővé. Nem fix időpontban frissül a panel, hanem az aktuális felhasználói helyzetnek megfelelően változik.

Ennek a döntésnek az oka az lehetett, hogy a tavaly piacra dobott iPhone 12 készülék kijelzőjét hatalmas kritika érte. Hiszen azok a készülékek mindössze 60 Hz-el frissítésű OLED kijelzőkkel rendelkeztek. Annak oka, hogy tavaly nem került bele az új technológiájú kijelző az új típusokba az volt, hogy jelentősen rövidült volna az üzemidő.

Viszont várhatóan az új 120 Hz LTPO TFT OLED kijelző csak a drágább modellek kapják meg, az olcsóbbaknál marad a régi LTPS TFT OLED technológiai.

Te örülsz, hogy az iPhone 13 modellekbe OLED kijelzőket gyártanak?

FORRÁS: Macrumors

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.