+36 70 369 44 78

Blog

Újabb koncepcióvideó, ezúttal az iPhone SE utódjáról

Újabb koncepcióvideó, ezúttal az iPhone SE utódjáról

Annak idején sokak által kedvelt modell volt az iPhone SE, megfizethetőségével és viszonylag erős hardveres és szoftveres teljesítményével széles körben terjedt el a piacon. Volt is szó róla, hogy az Apple esetleg továbbfejleszti ezt a szériát is, de ebből végül nem lett semmi. Antonio De Rosa designer álmodta most meg, hogy milyen is lehetne korunk iPhone SE készüléke, aminek a mai trendekhez híven az XE (E, mint elegáns vagy extrém) nevet adta.

A tervező külsőben megmaradt a már-már klasszikusnak számító iPhone 4 illetve 5 és természetesen SE designnál, de némiképp ötvözte azt a nemrég megjelent iPad Proéval, így egy kellemesen lekerekített készüléket kapnánk, amin ráadásul a notch is keskenyebb lehetne, mint az eddig megszokottak. Merthogy De Rosa elképzelései szerint az iPhone XE természetesen Face ID-val rendelkezhetne, valamint egy 12 megapixeles első és egy 3 lencséből álló 36 megpixeles hátoldali kamerával is. A telefon OLED kijelzőjét 6.6 colosnak álmodta meg, ami a 45 százalékkal kisebb notch fényében 93,6 százalékos képernyő kihasználást jelentene.

Ilyen számokra minden bizonnyal még várni kell az Apple-nél, az egyetlen biztos pont az az ára lehetne, ami közel 1200$, amire már egyértelműen kijelenthetjük, hogy kicsit sem pénztárcabarát, igaz a videó tanúsága szerint létezne a modellből 1TB-os tárhellyel rendelkező is!
Egyelőre sajnos semmi nem utal arra, hogy a cupertinoiak terveznék ennek a típusnak a feltámasztását. A videó minden esetre nagyon inspiratív, bízzünk benne, hogy esetleg eljut az Apple mérnökeihez is, akik még mindig meggondolhatják magukat az idei iPhone készülékek -várhatóan szeptemberi- bemutatásáig.

 

Hasonló bejegyzések

2019. 7. 23.

Videón az idei iPhone modellek!

Ahogy közeledik az idei iPhone készülékek bemutatásának időpontja, egyre több és egyre részletesebb info és hír lát napvilágot velük kapcsolatban. Jóllehet ezek java része fenntartásokkal kezelendő pletyka, de valljuk be, hogy az Apple – és a többi gyártó – már évek óta egyre nehezebben tud meglepetést okozni a felhasználóknak a sok szivárogtatás miatt. Ezúttal már […]

Elolvasom
2019. 7. 16.

Budapestre érkezik az Apple társalapítója

Idén október 30-án látogat a fővárosba Steve Wozniak, az Apple társalapítója. A szakmában csak Woz-ként emlegetett mérnök 1976-ban alapította a néhai Steve Jobs-al az Apple Computer Inc. vállalatot és tervezte meg gyakorlatilag az első személyi számítógépet, melyet elég volt rákötni egy monitorra, csatlakoztatni egy klaviatúrát és már mehetett is buli. Még abban az évben piacra […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.