+36 70 369 44 78

Blog

Vajon melyik gyártó lőtt öngólt az új reklámjával?!

Vajon melyik gyártó lőtt öngólt az új reklámjával?!

A jelenlegi reklámpiacon, a kiélezett helyzetben az átlagfogyasztó számára már nem elég egy-egy jól eltalált szlogen vagy a minőségi termék bemutatás. Nehéz felkelteni a vásárlók figyelmét, így nem csoda ha néhány cég finoman ekézni kezdi a konkurenciát, kicsit odaszúr, hogy megmutassa, ilyen vagy olyan szempontból mi bizony jobbak vagyunk.  Tette ezt nemrégiben az Apple is, amikor rövid videó-spotokban mutatta be, miért érdemes iPhone-ra váltani. Ők azonban nem nevesítették a konkurens termékeket és bár sok rosszat el lehet mondani Tim Cook cégéről, a márketingjük azért rendszerint ötösre vizsgázik a piacon.
Lehet tehát ezt etikusan is csinálni és lehet úgy is, ahogy a Samsung tette a legújabb csúcsmodellje reklámjában; kicsit botladozva, majd teljesen pofára esve…
Aki még nem látta a kérdéses reklámot, íme:

Az üzenet egyszerű; váltsunk iPhone-ról Samsung Galaxy-ra. Csakhogy a videó bővelkedik a szándékos ferdítésekben, ami igencsak megkérdőjelezheti a konkurencia hitelességét.
Kezdjük mindjárt azzal, hogy a 2018 márciusában bemutatott Galaxy S9-et hasonlítják egy 2014 őszén megjelent iPhone 6-hoz.
Persze bocsánatos bűn lehetne, hogy nem egy iPhone X az összehasonlítás alapja, hiszen például a benchmark tesztekben az Apple – hónapokkal az S9 előtt megjelent készüléke –leveri  a Samsung csúcskészülékét, de azért az iPhone 6 erős túlzás.
Arról nem is beszélve, hogy egy feltűnően lassú almás készüléket látunk a reklámban, amire a flegma Apple Store alkalmazott is csak annyit mond a hölgynek, hogy vagy kapcsolja ki a teljesítményfelügyeletet és számoljon a váratlan leállásokkal vagy vegyen új készüléket. Itt halkan jegyeznénk meg az aksi-cserét, mint opciót az ilyen esetekben…
De ha elég figyelmesek voltunk a videó első két másodpercében, akkor kiszúrhattuk a nagyon apró betűs részt a képernyő alján, miszerint újabb iPhone modellek kaphatóak – szám szerint egyébként legalább négy újabb típusból választhatunk a 6-os széria óta – valamint, hogy a képernyő felvételeit manipulálták, ami alapján már érthető, hogyan sikerült egy iPhone 4s teljesítmény szintjére redukálni a reklámban szereplő készüléket.

Véleményünk szerint a konkurencia most eléggé mellényúlt, hiszen pont az iPhone-ok idő és értékállóságába sikerült belekötniük, amelyről talán a leghíresebb az Apple és termékei, holott biztos sok olyan tulajdonsága van az S9-nek, amik alapján meg lehetne győzni a felhasználókat, hogy azt válasszák, az etikus határok súrolása nélkül is.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.